MUMA söker en ny trafikchef

Vi söker nu en ny trafikchef för Museispårvägen Malmköping. Uppdraget innebär att leda vår trafikavdelning och de tillhörande arbetsuppgifter som finns i säkerhetsstyrningen men dock inte begränsat endast till dessa. Som trafikchef har du ett säkerhetspåverkande uppdrag och måste därav även uppfylla de krav som ställs enligt lagen om säkerhet vid tunnelbana och spårväg på yrkeskunnande, hälsa och personlig lämplighet. Du bör vara bra på att delegera och arbeta inkluderande och vara intresserad utveckla och driva spårvägen framåt.Några av de arbetsuppgifter som ingår i uppdraget som trafikchef är examinator, trafikordrar (författande och publicering), administration av trafikhändelser, kommendering, abonnemang samt ingå som suppleant i MUMA:s styrelse. Självklart är det inte så att du behöver göra allt själv utan det finns också en trafikavdelning som ska stötta i uppdraget. Den viktigaste delen är att tillsammans med Tsam säkerställa vårt trafikutövningtstillstånd och kontakt med Transportstyrelsen samt ingå i förekommande arbete kopplat till Transportstyrelsen.

Du som är intresserad av denna tjänst behöver inkomma med en ansökan senast den 1 mars 2021 till mimmi.mickelsen@sparvagssallskapet.se med ett personligt brev där du kort sammanfattar varför du vill ha uppdraget samt hur du uppfyller MUMA:s, lagens och Transportstyrelsens krav kopplat till tjänsten (alltså yrkeskunnande, hälsa och personlig lämplighet).

Kom med, bli delaktig!

Vi välkomnar alla som vill vara med och förvalta svensk och stockholmsk spårvägshistoria. Den här lilla filmen (ca 5 min) har vi gjort för att visa vad vi håller på med på Djurgårdslinjen i Stockholm och vid Museispårvägen i Malmköping (inte minst för ungdomar!).

Bli medlem i Svenska Spårvägssällskapet, ansök på vår hemsida.

Digitalt bildarkiv för lokaltrafik

Välkommen till Svenska Spårvägssällskapets digitala bildarkiv för lokaltrafik. Du betraktar nu den första versionen av arkivet. Vi vill med detta värna det teknikhistoriska kulturarvet. Här kan du söka bilder, spåra fotografer, kommentera och komplettera en bilds uppgifter. Vi vet också att de flesta av våra medlemmar innehar intressanta bildsamlingar. Dessa samlingar kan vi medverka till att de visas för andra här i bildarkivet. I samverkan med Nordiska Museet har vi upprättat juridiska dokument, som säkerställer bildinnehavarens rättigheter.

Bildarkiv

Presentation av nya ordförande

MimmiMimmi Mickelsen, ordförande. Är 34 år och har 4 barn i åldrarna 2-14 år bosatt i Mölndal utanför Göteborg. Arbetar på Göteborgs Spårvägar som förare och instruktör.
Mimmis ansvarområde är att se till allt fungerar i styrelsen. Delegera ut uppgifter hon inte själv kommer hinna och arbeta aktivt för Svenska Spårvägssällskapet. Helt enkelt vara spindeln i nätet.

Hon ar varit invald i styrelsen sedan 2011 och arbetat främst med ungdomsaktiviteter, medlemsvärvning, söka fondmedel och Juniorlägret. Sedan 2012 har hon varit lägerchef för ungdomslägret som Spårvägssällskapet bedriver i Malmköping. Där hon även är aktiv både i tekniken och som förare.

Förutom Svenska Spårvägssällskapet arbetar hon aktivt med systerföreningen Ringlinien i Göteborg. Där bland annat som den enda kvinnliga veteranvagnsföraren.

Hon hoppas kunna leda föreningen framåt och öka antalet aktiva medlemmar.

Du kommer i kontakt med Mimmi på styrelsesidan.