Om oss

Svenska Spårvägssällskapet

Barn vid vagn 10Svenska Spårvägssällskapet, grundat 1959, är en ideell förening med ändamål att samla alla intresserade av svensk lokaltrafik, dess historia och utveckling.

Vi som håller igång museispårvägen i Malmköping, Malmö och Djurgårdslinjen mitt i Stockholm gör det på vår fritid. Det är vårt alternativ till att spela fotboll i korpen, samla frimärken eller sjunga i kör. Du och din familj är också välkomna i Svenska Spårvägssällskapet. Du får träffa människor av alla åldrar och yrken. Intresset för spårburen trafik är den gemensamma nämnaren.

Malmö museispårväg

Museispårvägarna

Malmköping har vi sedan 1969 utvecklat Sveriges Lokaltrafikmuseum. På Djurgårdslinjen har vi haft cirka fem miljoner resenärer sedan starten 1991. Under 1996 firade vi i Malmö nittioårsjubileet av spårvägens elektrifiering. Med lokalavdelningar även i väster, söder och norr finns plats och uppgifter för dig som vill göra en insats.

Du kan bli konduktör eller informatör/försäljare om du gillar att vara i kontakt med folk. Du kan sedan vidareutbilda dig till spårvagnsförare och själv få köra våra veteranvagnar. Bli aktiv i Svenska Spårvägssällskapet.

3 x kloner i GS 606Bli medlem!

Medlemskapet ger dig fria resor på museispårvägen i Malmköping, Malmö och på Djurgårdslinjen. Du får två välmatade medlemstidningar med nyheter och tillbakablickar på spårvägstrafiken både i Sverige och utomlands. Du får inbjudningar till föredrag, filmkvällar, utflykter mm. Nyligen har en grupp medlemmar rest jorden runt! Se vår kalender för evenemang.

Även om du inte själv vill köra spårvagn får du och din familj mycket nöje av ert medlemskap!

Bli medlem!