Bli aktiv

Elinori Svenska Spårvägssällskapet

Svenska Spårvägssällskapet kör museispårvagnar på fyra platser i Sverige. I Malmköping finns sedan 1969 Sveriges Lokaltrafikmuseum med bevarade spårvagnar och bussar från många svenska städer. Vi kör också i Norrköping, på Djurgårdslinjen i Stockholm, på museilinjen i Malmö, samt samverkar med Ringlinien i Göteborg.

Med lokalavdelningar även i väster, söder och norr finns plats och uppgifter för dig som vill göra en insats.

Administration

En förening av vår storlek behöver alltid administratörer, styrelseledamöter och andra som gillar att pyssla med organisatoriska spörsmål.

I trafiken

Vill du bli aktiv i trafiken börjar du som konduktör och visar på ett autentiskt sätt hur spårvagnstrafik bedrevs förr och guidar besökarna under spårvagnsfärden. Du får en grundläggande säkerhetsutbildning där du lär dig rangering, signalgivning, koppling m.m. Du kan sen utbilda dig till spårvagnsförare och själv få köra våra veteranspårvagnar.

Vagnpyssel

Vagnputs

Vill du hellre pyssla med vagnarna har vi kluriga eltekniska problem att lösa, mekaniska funktioner att återskapa, snickeri- och målningsarbeten att utföra. Du behöver inte vara yrkesman. Hos oss får du lära dig det som du behöver kunna!

Banarbeten

Under våren och hösten arbetar vi på banan i Malmköping med banöversyn, slipersbyten och annat underhåll. Vi bygger även ibland nya spår och kontaktledning. Vill du jobba utomhus är banarbeten något för dig!

Engagera dig i Malmköping

Vid Museispårvägen i Malmköping bedrivs spårvägstrafik och försäljningsverksamheten från maj till september. Den tekniska verksamheten, med underhåll och renoveringar av spårvagnar och bussar samt underhåll och utbyggnad av spår- och elanläggningar och fastigheter, pågår året om. Läs mer om att bli aktiv i Malmköping.