Extra trafikdag med stor vagnparad

Lördag 8 september extra trafikdag med stor vagnparad kl 11-17

Kulturarvsdagen lördagen 8 september ordnar Museispårvägen Malmköping en extra trafikdag med en stor vagnparad. Alla spårvagnar som kan rulla kommer att rulla! Det kommer att vara 17 olika spårvagnar från fem svenska städer i trafik denna dag. Detta är vårt sätt att visa upp det rullande kulturarv som Svenska Spårvägssällskapet har samlat på sig under de 59 år föreningen funnits.

Tät spårvagnstrafik mellan Malmköping och Hosjö

Kl. 11-14 avgår spårvagnarna var 20:e minut och kl. 14-17 var 10:e minut från Malmköping. Turen tar ca 25 minuter och ordinarie taxa gäller. Passa på att gå av vid någon av mötesplatserna längs linjen och byt till en annan spårvagn – biljetterna gäller för obegränsat resande under hela dagen! Vårt café samt spårvagns- och bussmuseum har öppet denna dag.

Visning av verkstäderna

Kl. 14-17 har våra två verkstäder öppet för allmänheten där vi visar upp de pågående renoveringarna av vagn NKA 15 (1907) från Norrköping och SSLidJ 5 (1914) från Lidingö. Våra kunniga tekniker finns på plats för att berätta om hur en renovering av en gammal spårvagn går till och för att svara på dina frågor!

Guidadade visning av vagnhallarna

Kl. 14-17 öppnar vi portarna till vagnhallarna vid Trumslagarskogen där vi förvarar avställda vagnar och kommande renoveringsobjekt. Ta en spårvagn till hållplats Trumslagarskogen och gå ca 100 meter till Trumslagarhallarna där våra guider väntar på er. Vi rekommenderar oömmma kläder och rejäla skor eftersom vagnarna står trångt i dessa vagnhallar. Hallarna har svag belysning och beskaffade med trösklar och annat snubbelbart, så barnvagnar, rullstol, rullator osv kommer inte att kunna tas in i hallen. Småbarn och hundar osv bör undvikas.

Lekplats för barn

Vi har en lekplats för barn och även en spårvagnskontroller i vagnhallen där barnen kan leka spårvagnsförare!

Välkommen till denna händelserika extra trafikdag på Museispårvägen Malmköping!


Laddar karta....

Datum/Tid
lördag 8 september 2018
kl. 11:00 - 17:00

Plats
Museispårvägen Malmköping
Järnvägsgatan 4
642 60 Malmköping

Kategorier


Alla evenemang