Spårvägsplanerna i Uppsala

Vi gästas av huvudprojektledaren i Uppsala kommun, Camilla Hanke Sönnerqvist, som kommer att redogöra för de aktuella planerna för byggandet av 17 km spårväg mellan Uppsala C (Resecentrum) och stadsdelarna Ulleråker, Ultuna, Gottsunda och Bergsbrunna. Underlaget för hennes presentation är den programhandling som tagits fram i Uppsala.

Thomas Lange, som tidigare arbetat för Uppsala inom delprojektet Fordon och trafikering, orienterar först om det s.k. Uppsalapaketet. ett avtal med staten om bostadsbyggande och infrainvesteringar. Han kommer också att redogöra för möjliga fordonstyper som kan vara aktuella i en kommande upphandling.

För programkvällarna (ej årsmötet) gäller att platsen är konferensrummen Bromsklossarna i Alkärrshallen på Djurgården. Bemannad insläpp till hallen mellan kl. 18:30 och 19:00. Linje 26 avgår från Norrmalmstorg klockan 18:30. 

Datum och antalet deltagare är med reservation för eventuella skärpta pandemirestriktioner – kolla alltid för säkerhets skull på Spårvägssällskapets hemsida. 


Datum/Tid
tisdag 1 november 2022
kl. 19:00 - 21:00

Plats
Alkärrshallen
Falkenbergsgatan 2
115 21 Stockholm

Kategorier


Alla evenemang