Bussarbetshelg

Bussgruppen behöver stöd av många för att klara vårens utmaningar. Vi har redan ganska många beställningar och en hög tekniska arbeten och förrådsarbeten att utföra.

För att göra detta möjligt kommer vi att ha en bussarbetshelg i påsk. Arbetet planeras pågå 14 april – 17 april. Anmäl Er gärna i MUBS!

Välkomna!

För transporterna av material enligt nedan planeras med utgångspunkt från Uppsala transporter den 5/3, 19/3, 2/4 och 9/4. Kontakta mig om Du kan hjälpa till.

Många arbeten nedan kan utföras av Er som vill hjälpa till under ordinarie teknikhelger i Malmköping. Prata med mig: Björn-Erik Tapper 0708-24 83 16 eller maila till buss@muma.se

Vi planerar att skrota en husbuss Scania B110 Hägglund cirka 1968.

Vi ska tillvarata motor, växellåda, framvagn, axlar och en del andra delar. Bussen finns i Uppsala och planeras skrotas på kommersiell skrot i Uppsala under våren. Delarna ska transporteras till våra förråd i Malmköping.

Bussen UST212 är fylld med sätesdetaljer. Den finns i Malmköping. Grejorna ska förrådsställas i Malmköping. Steg 1 är att tömma bussen, sortera detaljerna och placera dem i pallkragar, vilket brådskar eftersom 212 är först ut av gammelbussarna i år.

Från Gamla Uppsala Buss ska diverse delar vi fått transporteras till förråd i Malmköping,

Bl.a. en s.k. ”glashäck” med äldre glasdetaljer (CR,CF och Säffle).

I Malmköping finns flera vinkelväxlar (”Försänkt drivning”) till H35. Den bästa eller om tvekan finns de två bästa ska till Wist i Uppsala som retur på en av nedtransporterna.

Delarna behöver undersökas och plockas fram så de lätt kan lastas i Malmköping.

Den bästa vinkelväxeln ska sedan monteras i 4505 innan den nyrenoverade växellådan kommer på plats i den.

Det finns några akuta arbeten på 4500: Toamotorstyrning (nod Elsy C90)  och svetsning toautloppsrör (rostfritt). Sundkvistaren låter som en Volvo BM modell äldre. Orsaken måste undersökas och åtgärdas. Planeras utföras i början av mars.

Bussarna i Malmköping behöver städas och pussas om inför den nya säsongen. Först ut är troligen 212. Och bussmuseet behöver alltid snyggas till.

Arbetet på 6911 har återupptagits i Odensbacken. Den beräknas vara klar före sommaren.


Datum/Tid
fredag 14 april 2017 - måndag 17 april 2017
kl. 14:00

Plats
Museispårvägen Malmköping
Järnvägsgatan 4
642 60 Malmköping

Kategorier


Alla evenemang