Moderatorer: Jourmaster, Infomaster
ADDE skrev:Något som skiljer stort med kollektivtrafiken och med bl.a. internettrafiken är ju hur man kompeserar för tjänster som inte fungerar - och påverkar otroligt mycket för en massa människor och företag. I mitt företag så kompenserar vi kunder vars fasta bredband ligger nere med att ge dem mobilt bredband utan extra kostnad, eller fylla på surf på mobilabonnemang tills det är lagat, och sedan får de begära prisavdrag när tjänsterna har legat nere!
SL, och andra operatörer, ersätter inte för försenade minuter. endast om folk har valt taxi, så ersätter de taxiresan - i efterhand - förutsatt att avgången eller ankomsten är mer än 20 minuter försenat! Jag har inte råd med taxi till o börja med, så jag blir väl över 30 minuter försenad till jobbet och får jobba igen istället! det kostar både mig och företaget stora pengar som SL aldrig ersätter i övrigt! SLs kompensationer är under all kritik!
ADDE skrev:[...] Jag har inte råd med taxi till o börja med, så jag blir väl över 30 minuter försenad till jobbet och får jobba igen istället! det kostar både mig och företaget stora pengar som SL aldrig ersätter i övrigt! SLs kompensationer är under all kritik!
Lennart Petersen skrev:BSB101 skrev:O
En sänkning av biljettpriset riskerar istället att folk kommer sluta cykla och gå vilket i förlängningen kan slå mot folkhälsan.
k?
Den där hälsoaspekten dyker upp då och då som ett rätt tröstlöst argument. Alltså om det vore ett problem så skulle man väl inte tillhandahålla periodkort med obegränsat resande Tänk vilka hemska faror det ligger i ett vanligt 30-dagarskort när innehavaren åker på kortet i stället för cykel.
Men kollektivresande innebär en del motion eftersom man måste röra sig till hållplats eller station och vid byten.
Jämför med bilism och vi kanske av hälsoskäl borde stipulera att garage och p-platser måste ligga på minst 5-minuters gångavstånd från bostad-arbetsplats.
Själv tycker jag det är trevligt att kunna göra långa cykelturer och så ta sig hem tillsammans med cykel på båt och/eller pendeltåg.
LÅ1 skrev:Min erfarenhet när jag betraktar människor i min omgivning är att de som nästan alltid kör bil lätt får ett allt större midjemått. De som normalt åker kollektivt klarar sig med betydligt mindre ökning av det måttet, även om det kanske ökar med åren. Men de som verkligen växer och blir stora det är de som i unga år sportar och tränar mycket, men lägger av någon gång runt 30. Kanske för att karriären blir lidande av allt tränande och sportande.
Detta är gäller naturligtvis inte alla, men tendensen tycker jag mig se.
LÅ1 skrev:Min erfarenhet när jag betraktar människor i min omgivning är att de som nästan alltid kör bil lätt får ett allt större midjemått. De som normalt åker kollektivt klarar sig med betydligt mindre ökning av det måttet, även om det kanske ökar med åren.
Lennart Petersen skrev:NerdBoy skrev:Tillåt mig summera mina tre sista veckor innan semestern.
Ja det var mycket på tre veckor och jag läser med viss förundran.
Vare mig fjärran att ifrågasätta dina upplevelser , jag ifrågasätter aldrig andras egna upplevelser och det är helt säkert din verklighet.
Men jag kan ju jämföra med min egna från tunnelbanan , 5år med i huvudsak handlamat-expeditioner. Cirka 2000 enkelresor, samma sträcka och ungefär samma tid måndag-söndag , Och alla har gått i det närmaste perfekt, en gång blev hemresan en timme sen när det var obehöriga i spåret och vid händelserna på Drottninggatan ställdes jag in resan. Så jag kan inte annat än vara nöjd, snyggt och rent är det också , städning står på den bästa nivå jag upplevt under mina 46 år av mer frekvent tunnelbaneresande.
NerdBoy skrev:Jag gillar och tror på idén att åka kollektivt, men det är för mycket j-vla krångel och konstigheter hela tiden. Det ska vara en effektiv transport mellan punkt A och punkt B, inte ett äventyr där man inte vet när (eller om) man kommer fram. Och precis det här är anledningen till att flera av mina vänner och bekanta föredrar bilen i nästan alla lägen.
daniel_s skrev:Och vad vill du ha sagt med det i den här tråden?
NerdBoy skrev:daniel_s skrev:Och vad vill du ha sagt med det i den här tråden?
Jag skrev det två gånger, räcker inte det?
daniel_s skrev:NerdBoy skrev:En bra grej vore väl i och för sig att slopa det fria skolvalet, det ställer bara till med en massa onödiga resor vid dimensionerande tidpunkter, men det skulle ju tvärtom minska kollektivtrafikandelen, men vara bra i slutänden.)
Inge skrev:BSB101 skrev:Varför inte samtidigt ta och slopa det fria jobbvalet och bostadsvalet? istället bestämmer staten var alla ska bo och arbeta så kan vi minimera resorna och uppnå effektivitet. Efter det är det dags för slopandet av det fria fritidsvalet så att folk inte får för sig att göra "onödiga" resor på fritiden. Om du har en fotbollsplan i närheten är det fotboll du får syssla med på fritiden och om du har en friidrottshall är friidrott som gäller. Om vi sedan slopar det fria sommarstugevalet är vi snart i hamn.
OBS, detta inlägg kan innehålla spår av ironi.
Det fria bostadsvalet är redan slopat....
Utan spår av ironi.
Edit: citeringen fixad !
Inge skrev:Okej, jag borde inte tagit bort det ursprungliga citatet. Det utgick från "det fria skolvalet". Ett begrepp. "Det fria skolvalet" syftar inte på någon absolut frihet. Det är fortfarande bundet av tex kommungränser och föräldrarnas rprövning. Begreppet syftar på den viktigaste friheten, frihet från politisk överprövning.
Det är alltså denna frihet vi diskuterar nu, ingen annan frihet. Det borde väl till och med du förstått TKO?
Naturligtvis har aldrig alla jobb haft denna frihet. Men de allra flesta och de flesta är fortfarande fria, trots en allt ofantligare offentlig sektor. GD på transportstyrelsen undantagen.
Bosättning var i det närmaste helt fri, så sent som för hundra år sedan. Idag är den i det närmaste helt ofri. Det verkar till och med som att denna ofrihetens arena utgör en lockelse för personer på yttersta vänsterkanten med ohämmat kontrollbehov. Här kan de ju få ge uttryck för sin narcisism i full skala. Bosättning blir således allt mer ofri, till det absurda.
Det var alltså ett dåligt exempel.
DN skrev:DN/Ipsos har frågat invånare i Stockholm om de vill att kollektivtrafiken ska vara avgiftsfri. Frågan löd: ”Det finns förslag att göra kollektivtrafiken helt avgiftsfri, det vill säga helt skattefinansierad. Det skulle betyda att landstingsskatten behöver höjas. Är du för eller emot ett sådant förslag?”.
Enceladus skrev:Ny undersökning om avgiftsfri kollektivtrafikDN skrev:DN/Ipsos har frågat invånare i Stockholm om de vill att kollektivtrafiken ska vara avgiftsfri. Frågan löd: ”Det finns förslag att göra kollektivtrafiken helt avgiftsfri, det vill säga helt skattefinansierad. Det skulle betyda att landstingsskatten behöver höjas. Är du för eller emot ett sådant förslag?”.
Trots den något vinklade frågan ansåg 43 procent att kollektivtrafiken bör vara avgiftsfri. 47 procent ville behålla den nuvarande modellen. Övriga svarade ”vet ej”.
Återgå till Allmänt om lokaltrafik
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 17 gäster