Saltsjöbanan & Nya slussen-ombyggnaden!

Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl. Allmänna forumregler

Saltsjöbanan & Nya slussen-ombyggnaden!

Inläggav ADDE » ons 10 maj, 2017 8:23

Fortsätter debatten om Saltsjöbanan om den kan angora slussen eller ej och hur!

Ursprunglig tråd: viewtopic.php?f=2&t=39695

Stefan Widén skrev:
ADDE skrev:Med tanke på att vad som är kvar av den nuvarande bussterminalen kommer att rivas, är det ens värt att anlägga en tillfällig plattform där då?


OM du går ner och ser var hållplatslägena för ersättningsbussarna är så inser du att du befinner dig vid gamla plattformsläget för Slussen.

Om man spikat upp en plattform ut mot vattnet så hade det funkat. Sen finns det givetvis lägen då man skall börja spränga in i för nya bussinfarten. Men hittills hade man kunnat köra ner dit.

När vi ratar provisoriska spårlösningar så finns det bra ex både historiskt och i moderna tid. Hela utbyggnaden av tunnelbanan ex mellan Odenplan och Fridhemsplan var fullt av diverse provisoriska lösningar för att upprätthålla trafiken.

Gammelstadstorget i GBG där man byggde en bro ett antal växlar och spår för att kunna hålla igång trafiken.

Så ska det se ut.

Stefan


Kollade på de illustrationer som finns på Nya Slussens hemsida om hur den tillfälliga bussterminalen kommer se ut. och det ser ut som att man kan klämma in en tillfällig platform för saltsjöbanan mittemot busshållplatserna.
Den terminalen lär nog vara igång ett par år tills en ny är på plats, då lär man angöra Slussen under tiden. Det är min teori.
www.SummerADDE.se - Min största youtube-kanal! - Nej till gul linje Odenplan-Solna - Ja till spårväg 3.

Sitter ibland på min jobbdator som har engelsk ordlista som rättstavar. Så ibland försvinner prickarna!
Användarvisningsbild
ADDE
 
Inlägg: 1709
Blev medlem: tis 17 mar, 2009 16:14
Ort: Solberga

Re: Saltsjöbanan & Nya slussen-ombyggnaden!

Inläggav C30 » ons 10 maj, 2017 9:19

Mittemot? Menar du alldeles intill KF-huset? Det går nog tyvärr inte, om man inte antigen slopar byggvägen längs med källarväggen som är rätt så nödvändig för att få ihop projektets logistik under de första åren, eller gör det väldigt trångt för bussresenärerna. För att inte tala om blockerandet av etableringsytorna för bergterminalens arbetstunnel och renoveringen av Lokattens Trappor. Nej, den temporära terminalen (för vilken mark- och ledningsarbeten redan startat) kommer nog att blockera Saltsjöbanans forna spårområde fram till minst 2023. Möjligtvis kan man ta bort byggvägen efter att nya Katarinavägen är klar ca 2019.

Bild

Bild
C30
 
Inlägg: 289
Blev medlem: tor 26 feb, 2009 19:30
Ort: Tallinn

Re: Saltsjöbanan & Nya slussen-ombyggnaden!

Inläggav Stefan Widén » ons 10 maj, 2017 22:27

Om förutsättningen för ombyggnaden var att Saltis skulle gå till slussen under hela tiden hade man löst det..... Men om man lyckats förhandla bort det så blir det som det blir.

Läget fram till idag är att det funkat.

Sen är jag medveten om att ibland går det inte att hitta lösningar .... men många gånger så uttömmer man inte möjligheterna fullt ut innan man beslutar.

Stefan
Infrastrukturchef med ansvar infrastrukturfrågor, hållplats- och spårnära underhåll
Användarvisningsbild
Stefan Widén
 
Inlägg: 2301
Blev medlem: sön 01 sep, 2002 22:09

Re: Saltsjöbanan & Nya slussen-ombyggnaden!

Inläggav LÅ1 » ons 10 maj, 2017 22:36

Stefan Widén skrev:Om förutsättningen för ombyggnaden var att Saltis skulle gå till slussen under hela tiden hade man löst det..... Men om man lyckats förhandla bort det så blir det som det blir.

Läget fram till idag är att det funkat.

Sen är jag medveten om att ibland går det inte att hitta lösningar .... men många gånger så uttömmer man inte möjligheterna fullt ut innan man beslutar.

Stefan

Det stora problemet är väl när Danviksbron skall byggas om, eller kanske ersättas.
Hur ser de planerna ut? Är något beslutat?
Rädda kontanterna genom att använda dem!
LÅ1
 
Inlägg: 12713
Blev medlem: tis 15 mar, 2005 15:32
Ort: Kungliga huvudstaden


Återgå till Spårtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 2 gäster