Göteborg: Friktionstest vid Virginsgatan

Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl. Allmänna forumregler

Göteborg: Friktionstest vid Virginsgatan

Inläggav gek » sön 01 nov, 2015 21:00

Vid vändslingekomplexet Torp-Kålltorp har det efter ombyggnad blivit två hållplatser "Virginsgatan" i riktning mot Munkebäckstorget. I går åkte jag med en vagn på linje 5 mot Östra sjukhuset. På grund av försening vände vagnen redan vid Torp. Passagerarna fick alltså stiga av vid södra hållplatsläget Virginsgatan, bakom ryggen på mig när jag tog bilden nedan. Samt promenera till norra hållplatsen Virginsgatan, som skymtar i bakgrunden. Alltnog, att jag stannade till och tog en bild berodde mest på att jag blev konfunderad av skylten om "Friktionstest". Vet någon vad detta innebär? Prov med friktionshöjande medel under lövhalkeperioden?

Bild

En bild på linje fem och linje tre i sina respektive vändslingor:
Bild
Linje 12, Lisebergslinjen, vände också vid Torp, säkerligen för att undgå konflikt med linjerna 6 och 8, som snodde runt i slingan vid S:t Sigfridsplan på sin på grund av Chalmerstunnelns avstängning slingriga väg mellan Chalmers och Ullevi. Eftersom det inte finns någon lämplig växelförbindelse vid Korsvägen måste dessa linjer köra Korsvägen - S:t Sigfrids plan - Korsvägen för att kunna komma från Södra vägen till Skånegatan och vice versa.
/Gunnar Ekeving
gek
 
Inlägg: 851
Blev medlem: fre 06 aug, 2004 21:40
Ort: Vid linjen

Återgå till Spårtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron