Öl- och spårvagnsdiggarställe 46

Tipsa om lokaltrafikskultur som böcker, film, museer, krogar, resmål, platser, linjer, städer osv. (endast för registrerade användare)

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Tipsa om lokaltrafikskultur som böcker, film, museer, krogar, resmål, platser, linjer, städer osv. (endast för registrerade användare)
Allmänna forumregler

Öl- och spårvagnsdiggarställe 46

Inläggav Olle » mån 16 mar, 2009 16:41

Frankfurt är en härlig stad. Den har lite småstadskänsla fast den har höghus i centrum. På södra sidan av Main ligger Sachsenhausen med sin långa loppmarknad på lördagarna och på somrarna kan man där sitta på nån av alla små bakgårdar och äta och dricka god öl. Nu i ruskväderstider sitter man med fördel på Guinness vid Münchener Straße där den ansluter till Am Bahnhof där det förr låg en stor vacker fomtän (nu bilparkeringsplats), och tar en Guinness och ser på någon ligamatch på storbildsTV. Det finns förstås även inhemsk öl, men man saknar däremot Melteser. Och utanför går spårvagnarna både på Am Bahnhof och Münchener Straße. Linje 11 och linje 12 mot gamla stan med sitt vackra stensatta torg och trevliga gasthaus. Det finns nu inga gamla Düwag O eller P höggolvsvagnar kvar. Det är endast moderna låggolvs ledvagnar typ R, Düwag, och typ S ,Bombardier Classic. Sedan finns förstås höggolvsvagnarna på U-linjerna och ute vid linje 12 sluthållplats Schwanheim ligger det vackra spårvägsmuseet med alla gula gamla vagnarna, Offenbach lokalbanvagnar (meterspår) och trådbuss från Offenbach. Väl värt ett besök. De välklädda trevliga museivärdarna var väldigt tillmötesgående och visade mer än gärna runt i såväl museet som i den ontill liggande vagnahallen. Det finns även ett litet zoo bredvid museet för de allra minsta. En tur med linje 14 till neu Isenburg och middag på gasthauset strax utanför stadsgränsen borde avsluta en bra dag härnere. Där har man Malteser. Men även vanligt kranvatten för den som igger åt det hållet.


Bild


Bild


Bild


:D lle.
:-)lle
Användarvisningsbild
Olle
 
Inlägg: 3200
Blev medlem: sön 01 sep, 2002 16:45
Ort: Stockholm

Återgå till Kultur & nöjen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster