Varning för skojaren Max Larsson

Om själva Forum. Personalen försöker svara på alla frågor.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Om själva Forum. Personalen försöker svara på alla frågor.
Allmänna forumregler

Varning för skojaren Max Larsson

Inläggav NerdBoy » tis 09 jun, 2015 8:41

Sedan en tid gör sidan http://www.modell-teknik.com/ (finns även på http://www.studiogeistmann.com/) reklam för modeller av svenska järnvägsfordon, bl a pendeltåg från olika delar av landet, gamla och nya tunnelbanevagnar, gamla och nya vagnar från Saltsjöbanan, m m. Sidan ges en seriös touch med formuleringar som "Medlemsmöten hålles i Spårvägsmuseets lokaler" och länkar till bl a Spårvägsmuseet, Svenska Spårvägssällskapet och Stockholms Spårvägar. Problemet är bara att såväl bilder som 3D-modeller är lånade från andra håll, och bakom sidan står den helt okända föreningen Ingenjörssällskapet Modellteknik. En del modeller uppges vara framtagna i samarbete med den lika okända föreningen Stockholmsrallarna, som påstås bygga "en gigantisk HO-anläggning i modulform av Stockholm tunnelbana och Saltsjöbanan".

Båda domänerna är registrerade av Max Larsson, en välkänd skojare i modelljärnvägsbranschen. Han är tidigare känd genom konstellationer som Skanex, Sällskapet Svenska Järnvägar, Hobbyshoppen m m. Han har en diger historik av förhandsbetalade modeller som aldrig levererats, modeller som levererats inkompletta, utlovade kompensationer som uteblivit, uppenbara piratkopior i form av avgjutna plastkåpor och kopierade etsplåtar, leverantörer som inte fått betalt, olika löften som inte infriats, o s v. Ett tag drev han en förening utan vare sig styrelse eller möten, med ett antal betalande medlemmar som aldrig hörde av honom eller föreningen. Han har även drivit ett webbforum där det var helt uppenbart att han själv stod bakom de flesta av de konton som okritiskt hyllade de nyheter han presenterade. Verksamheten har bedrivits med olika föreningar som fasad, där betalningar ofta har skett till utländska konton m m, helt uppenbart för att smita undan skatter.

Ge inte era pengar till den här skojaren!

(Den som är sunt källkritisk går nu till t ex Svenskt MJ-forum eller Stinsens forum och söker på "skanex". Där finns åtskilligt i ämnet.)
Användarvisningsbild
NerdBoy
 
Inlägg: 5568
Blev medlem: lör 14 aug, 2004 9:01

Re: Varning för skojaren Max Larsson

Inläggav A32 » mån 16 nov, 2015 9:23

En annan person i detta H0- sällskap har vunnit en auktion av mig på Tradera men ingen betalning har inkommit, kallar sig för "clipperline" på Tradera, men ingen betalning kommer och senare dimper ett mejl in från Max Larsson att Han ska göra inbetalningen för att "vinnaren" inte är i Sverige.
Rensa ut skiten och håll dom kvar på plattan där de kan göra sina affären ist.
På fädernes grund skall det nya byggas, med trofast kärlek det gamla tryggas
Copyright A32 på mina bilder här på SSS Forum. לוהים גדול
Användarvisningsbild
A32
 
Inlägg: 1687
Blev medlem: fre 16 sep, 2005 11:09
Ort: Stockholm

Re: Varning för skojaren Max Larsson

Inläggav 643 » tis 17 nov, 2015 21:09

Enkelt sätt att komma till rätta med problemet: Köp ingenting alls!
SSS 643 (+25,201,43)
fd SS 4643
Användarvisningsbild
643
 
Inlägg: 978
Blev medlem: ons 11 jan, 2012 10:58


Återgå till Frågor, kommentarer och förslag

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst