Vad är okej att diskutera på forumet?

Om själva Forum. Personalen försöker svara på alla frågor.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Om själva Forum. Personalen försöker svara på alla frågor.
Allmänna forumregler

Vad är okej att diskutera på forumet?

Inläggav M_M » sön 27 maj, 2012 16:29

Nyligen gled två olika trådar iväg från ämnet men höll sig båda väl inom kollektivtrafik.

Den ena var "Ambulerande konduktörer - bättre än bäst?" där diskussionen gled in på spårvägar i f.d. Östtyskland (med fokus på vad som drar gränsen för om en spårväg överlever eller inte). Där bröts urspårningen ut till en tråd (som efter argumenterande) döptes till Spårvägar i f.d. Östtyskland. Väl så.

Den andra tråden var "SL Access - remsorna kan inte ersättas" (under "Allmänt om lokaltrafik") som gled in på nolltaxaförslag från Piratpartiet i Tyskland, med en tydlig koppling till "Accessfrågan" i form av att Access inte behövs med nolltaxa. Den ämnesglidningen blev istället borttagen med följande kommentar från Jourmaster: "Diskussionen om nolltaxa och piratpartiet samt definitionen av flatrate är en bra bit från ämnet och har tagits bort. Vi fortsätter med SL Access och Reskassan."

Det får mig att undra vad som är okej att diskutera och på vilket sätt. Vad gäller egentligen?
Användarvisningsbild
M_M
 
Inlägg: 12538
Blev medlem: mån 17 maj, 2004 0:39
Ort: Göteborg

Re: Vad är okej att diskutera på forumet?

Inläggav Harald » sön 27 maj, 2012 16:43

Det som gäller är väl att man ska hålla sig till ämnet. Sen är det väl flera som modererar. En kanske är överseende och en annan har ledsnat på folk som inte kan hålla sig till ämnet. :wink:
Harald
 
Inlägg: 7829
Blev medlem: sön 24 nov, 2002 11:04
Ort: Majorna

Re: Vad är okej att diskutera på forumet?

Inläggav Jourmaster » sön 27 maj, 2012 19:16

M_M skrev:Det får mig att undra vad som är okej att diskutera och på vilket sätt. Vad gäller egentligen?


Grundregeln är att man ska hålla sig till ämnet, och om diskussionen spårar ur bör man skapa en ny tråd med det nya ämnet. Jourmaster brukar även hjälpa till med den saken när en diskussion har glidit i väg alltför mycket från urpsrungsfrågan. I fallet med tråden om SL Access spårade den ur i en pajkastningsliknande diskussion om definitionen av flatrate. Nolltaxa har dessutom diskuterats ett otal antal gånger på forum tidigare. Därför togs de inläggen bort. Men om någon anser att frågan behöver diskuteras vidare går det bra att skapa en ny tråd eller fortsätta en tidigare tråd på ämnet nolltaxa.

Som påpekas ovan kan också bedömningarna bli olika från fall till fall eftersom vi är flera personer som modererar forumet. Vi försöker hålla oss till ett någorlunda gemensamt arbetssätt, men vi hoppas att ni har överseende med att bedömningarna om vad som är en lämplig åtgärd ibland kan skilja sig något åt.

mvh
:arrow: Jourmaster
Jourhavande forummoderator.
Användarvisningsbild
Jourmaster
Moderator
Moderator
 
Inlägg: 796
Blev medlem: tis 07 dec, 2004 9:40


Återgå till Frågor, kommentarer och förslag

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst