Hyr-elscootrarna i Stockholm

Livet handlar inte bara om spårvagnar och lokaltrafik. Här kan det diskuteras om andra ting. (endast för registrerade användare)

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Livet handlar inte bara om spårvagnar och lokaltrafik. Här kan det diskuteras om andra ting. (endast för registrerade användare)
Allmänna forumregler

Hyr-elscootrarna i Stockholm

Inläggav LÅ1 » ons 10 okt, 2018 23:29

Nu kan man korttidshyra el-scooter i Stockholm. "Nya hyr-elscootrar ska ta över stan". Men nu vill staden försöka förbjuda dem. För att de ställs så de är i vägen. Som om inte vanliga cyklar också parkeras så de är i vägen. De senare vill ju de flesta låsa fast, och då hamnar de lite här och var på trottoarerna. El-scootrarna har jag aldrig upplevt stå i vägen. Förmodligen för att de inte ska låsas fast och därför kan placeras där de inte är i vägen. Borde inte stan vara glada över att detta alternativ till förflyttning finns?
Rädda en medmänniskas liv, ge blod!
Att betala kontant är en solidaritetshandling
LÅ1
 
Inlägg: 13019
Blev medlem: tis 15 mar, 2005 15:32
Ort: Kungliga huvudstaden

Re: Hyr-elscootrarna i Stockholm

Inläggav Kantorn » tor 11 okt, 2018 10:45

Det går att gnälla på allt. Jag tycker bilar är i vägen när jag ska gå över gatan. Elscootrar är väl bra, men jag tycker nog cykel är bättre. Har varit i Köpenhamn i måndags - oj så bra cyklandet flyter där. Och de flesta har respekt för rött ljus (om dock ej alla...).
Mina önskemål:
Spårväg på linje 4 och från Brommaplan till Näsbypark
Trådbuss på tex samtliga 11x-linjer
Användarvisningsbild
Kantorn
 
Inlägg: 7174
Blev medlem: tis 01 mar, 2005 10:23
Ort: Ryssby

Re: Hyr-elscootrarna i Stockholm

Inläggav BSB101 » tor 11 okt, 2018 11:41

Alla transportmedel är "i vägen" och tar upp yta när dessa parkeras. När det gäller bilar har man sedan decennier tillbaka arbetat för att i iordningställa särskilda platser nära målpunkten där man kan ställa ifrån sig sin bil. Något liknade arbete har inte gjorts när det gäller cykelparkeringar utan där har man istället anordnat p-plats på ställen som blivit över. Ett exempel är järnvägsparken i Stockholm, en plats som ligger långt bort från några större målpunkter och en plats där få rör sig.
SSS-forum - där det är helt okej att generalisera och komma med direkta felaktigheter om grupper så länge det är rätt grupper och man avslutar med en smiley. ;)
BSB101
 
Inlägg: 2205
Blev medlem: tis 17 aug, 2010 6:43
Ort: Sollentuna


Återgå till Ordet är fritt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst