Föreningen Gamla Hagalunds Vänner på utflykt till Blidö

Livet handlar inte bara om spårvagnar och lokaltrafik. Här kan det diskuteras om andra ting. (endast för registrerade användare)

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Livet handlar inte bara om spårvagnar och lokaltrafik. Här kan det diskuteras om andra ting. (endast för registrerade användare)
Allmänna forumregler

Föreningen Gamla Hagalunds Vänner på utflykt till Blidö

Inläggav Peter Bolin » mån 07 sep, 2015 23:04

Lördagen den 5 september gjorde föreningen Gamla Hagalunds Vänner (http://www.hagalundsvanner.com) en utflykt till Blidö. Målet för resan var Erik ”Kulan” Wennbergs hantverkshus. Vi hyrde TGOJ 10 och ”Sundqvistaren” (ursprungligen Linjebuss 428) från Spårvägssällskapet för att ta oss från Solna till Blidö. Vi hade vädrets makter med oss: strålande sensommarväder hela dagen.

Bild
Vi startade från Blomgatan i Solna kl. 9.30. På bilden är det en halvtimme kvar tills vi ska åka, men många medlemmar har redan samlats, och båda bussarna är på plats.

Bild
Själv åkte jag med TGOJ 10. Här har vi stannat vid hpl. Roslags Näsby trafikplats för att ta upp några medlemmar som bor i Danderyd och Täby.

Bild
Resan till Blidö gick som på räls. Vi trodde inte att vi skulle hinna med färjan kl. 11 från Furusund, men det gjorde vi, även om det var på håret. Här har vi kommit fram till Kulans hantverkshus, som ligger på Bromskärsvägen alldeles intill ”Blidödepån”, dvs. Nobinas parkeringsplats på Blidö.

Bild
Glada medlemmar inne i hantverkshuset. I bakgrunden ses några av Kulans många tavlor med motiv från bland annat Hagalund och skärgården. Han målar även tavlor med spårvagnar, särskilt Sundbybergsbanan, tåg och båtar.

Bild
Lite av sortimentet till salu i hantverkshuset (foto: Björn Sölving).

Bild
Ytterligare en interiörbild från hantverkshuset.

Bild
Ett exempel på Kulans konst: Råsundavägen (tidigare Centralgatan) med gruståg och ordinarie trafiktåg på linje 15 (återges med tillstånd av konstnären).

Bild
Lite av sortimentet på loppisen.

Bild
Mat serverades: mycket god smörgåstårta. Efter maten blev det filmvisning: filmen Skärgård från 1939 (foto: Björn Sölving).

Bild
Kulans smedja.

Bild
Vårt värdpar Agneta och Erik ”Kulan” Wennberg.

Bild
Kulans hantverkshus på Blidö är byggt i bästa hagalundsstil med ett stilfullt torn. Enligt Kulan var det inga som helst problem att få bygglov för denna skapelse (foto: Björn Sölving).

Bild
Nu har det blivit dags för hemfärd. Medlemmarna äntrar bussarna igen.

Bild
Fotostopp med ”Sundqvistaren” vid Furusunds färjeläge.

Bild
Allt roligt har ett slut. Vi är tillbaka igen på Blomgatan efter en mycket härlig dag. Alla medlemmar som var med var nöjda och glada efteråt. Flera uttryckte att det var en av de allra bästa föreningsaktiviteter de någonsin varit på.

Som avslutning vill jag på GHV:s vägnar framföra ett stort tack till våra förare Björn-Erik och Magnus från SSS.

Hälsningar
Peter Bolin
Styrelseledamot i föreningen Gamla Hagalunds Vänner
Medlem i SSS
Peter Bolin
 
Inlägg: 113
Blev medlem: lör 01 sep, 2007 18:27

Återgå till Ordet är fritt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 9 gäster