Vad gäller på lastzoner "övrig tid"

Livet handlar inte bara om spårvagnar och lokaltrafik. Här kan det diskuteras om andra ting. (endast för registrerade användare)

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Livet handlar inte bara om spårvagnar och lokaltrafik. Här kan det diskuteras om andra ting. (endast för registrerade användare)
Allmänna forumregler

Vad gäller på lastzoner "övrig tid"

Inläggav LÅ1 » sön 04 jan, 2015 13:53

Intressanta aspekter på skyltning av regler vid lastzoner: Kryphål för gratisparkering i lastzon överklagas till HD.

Spontant vill jag nog tolka det som att det som gäller för gatan i övrigt också gäller vid lastzonen när den inte är lastzon. (Lite motsägelsefullt att säga "lastzonen när den inte är lastzon" men ni förstår nog. :wink: ) Men om lastzonen är indragen från körbanan som en lång parkeringsficka och i nivå med gatan, inte med trottoaren, då är det svårare att inse att gatans regler gäller.

En advokat har en annan syn på det hela: "För att en parkeringsbestämmelse ska gälla måste den vara tydligt angiven. Om det ska gälla speciella parkeringsregler efter kl 12 så måste det anges på en skylt i direkt anslutning till lastzonen".

Däremot håller jag helt och hållet med honom när han säger "det är orimligt att acceptera dålig skyltning med hänvisning till information som finns på nätet eller som man behöver ringa och fråga om."
Bli blodgivare - Ge blod !
LÅ1
 
Inlägg: 12161
Blev medlem: tis 15 mar, 2005 15:32
Ort: Kungliga huvudstaden

Re: Vad gäller på lastzoner "övrig tid"

Inläggav daniel_s » sön 04 jan, 2015 20:58

Det heter inte lastzon längre, men visst, någon gammal LTF kan det väl möjligen finnas som fortfarande använder det begreppet.

Blir spännande att se hur detta slutar ur rent teoretisk synvinkel, däremot är det rätt betydelselöst i praktiken. Merparten av alla "indragna" ändamålsplatser gäller ju dygnet runt.
daniel_s
 
Inlägg: 11319
Blev medlem: fre 13 sep, 2002 14:40


Återgå till Ordet är fritt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron