Flytande kollektivtrafik.

Visa bilder på övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Visa bilder på övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.
Allmänna forumregler

Flytande kollektivtrafik.

Inläggav Nupski » fre 18 jan, 2013 16:57

Bild

Skytteln mellan Roselund och Lindholmen en sommarmorgon 2012 samt en Älvsnabben på väg mot Lilla Bommen.
Nupski
 
Inlägg: 795
Blev medlem: lör 27 nov, 2004 14:42
Ort: Nangijala

Re: Flytande kollektivtrafik.

Inläggav BSB101 » lör 19 jan, 2013 8:07

Bra bild.

Undrar när SL ska inse att vattnet i Stockholm är en tillgång?
SSS-forum - där det är helt okej att generalisera och komma med direkta felaktigheter om grupper så länge det är rätt grupper och man avslutar med en smiley. ;)
BSB101
 
Inlägg: 1962
Blev medlem: tis 17 aug, 2010 6:43
Ort: Sollentuna

Re: Flytande kollektivtrafik.

Inläggav Stefan Widén » lör 19 jan, 2013 9:42

Enligt någon tidningsartikel eller intervjuv med "ansvariga", utreder man att öka antalet "lokalbåtlinjer" samt låta dem ingå i SL-taxan. Att land och sjötrafiken nu mera har samma VD är ytterligare en fingervisning. När man på samma kort kan åka med skärgårdsbåtarna utan tillägg osv då har vi nått målet. Det som kinkar är troligen att man, för att nå samma intäkter på korten, måste höja avgiften för kort gällande på ALL kollektivtrafik och det är ju inte enkelt politiskt sätt. Kan även vara att antalet resande ökar då personer med vanligt SL kort även kan "nöjesåka" med skärgårdsbåtarna utan att betala extra. Då blir trycket extra högt tryck på populära tider och linjer vilket kräver fler avgångar och båtar osv utan att man får in mer intäkter.

Men vinsten blir ju att felr kommer ut i skärgården vilket gynnar olika affärsidkare och kanske på sikt leder till att fler vill bosätta sig permanet i skärgården. Den har ju ofta beskrivits som en "avfolkningsbyggd"

Som avslutning så måste jag drista mig att föreslå att om man förlänger tunnelbanan mot Nacka så borde ju måste målet vara att den går ända ut via Ingarö och med Sandhamn som slutmål. På norra sidan får Mörbylinjen förlängas via Vaxholm, Grinda och till Möja. Då blir självklart att SL kortet ska gälla på dessa linjer. Ett par justa skarpor på Möja skulle definitivt blir nya landmärken för Sthlm. Eller? :)


Stefan
Infrastrukturchef med ansvar infrastrukturfrågor, hållplats- och spårnära underhåll
Användarvisningsbild
Stefan Widén
 
Inlägg: 2251
Blev medlem: sön 01 sep, 2002 22:09

Re: Flytande kollektivtrafik.

Inläggav Harald » lör 19 jan, 2013 10:18

Snygg bild. Är den tagen uppifrån Masthuggskyrkan?

BSB101 skrev:Undrar när SL ska inse att vattnet i Stockholm är en tillgång?

Det krävs nog att någon puttar på dem. Det gick inte av sig själv i Göteborg. De en gång många färjorna över älven försvann i takt med nedläggningen av varven och innerhamnarna. Till slut var bara Lindholmsfärjan kvar och den förde en tynande tillvaro. På 80-talet gick den var 20:e minut morgnar och eftermiddagar måndag-fredag och den var indragen under industrisemestern. Sedan bildades ett bolag för att utveckla de övergivna hamn- och varvsområdena efter förebild från bl.a. Docklands i London. Det var detta bolag som såg till att vi fick båttrafik längs älven, Älvsnabben, genom att ta initiativ och stödja ekonomiskt. Nu blev den inte så snabb som det var tänkt. Avsikten var att köra var 20:e minut med två båtar. Man trodde att man skulle få dispens från fartbegränsningen i hamnen, men det fick man inte så man fick nöja sig med var 30:e minut. Lindholmsfärjan går fortfarande bara måndag-fredag, men genom alla verksamheter som numera finns på Hisingssidan har trafiken ökat, så att den nu går var 6-7½ minut mellan 7 och 19. Dess anknytning till annan trafik på södra sidan är inte den bästa. En del bussar har hållplats ganska nära, men spårvagnarnas närmaste hållplats är Järntorget, nästan 400 m från färjeläget. Om några år när spårvägen via Skeppsbron är klar blir det en knutpunkt för spårvagnar, bussar och färjor vid Stenpiren, och då kommer nog Lindholmsfärjan att få ännu fler resande.
Harald
 
Inlägg: 7828
Blev medlem: sön 24 nov, 2002 11:04
Ort: Majorna

Re: Flytande kollektivtrafik.

Inläggav darthjpp » lör 19 jan, 2013 11:38

Älv-Vira är rätt bra på att putta på saker själv :-)

http://www.expressen.se/gt/lilla-alvsnabben-raddade-bjassen/
darthjpp
 
Inlägg: 587
Blev medlem: lör 14 apr, 2012 22:15
Ort: Inom vallgraven

Re: Flytande kollektivtrafik.

Inläggav Nupski » lör 19 jan, 2013 20:43

Harald skrev:Snygg bild. Är den tagen uppifrån Masthuggskyrkan?


Den är tagen från en av Stenas färjor vi gjorde en piruett för att släppa fram en fraktbåt :D.
Nupski
 
Inlägg: 795
Blev medlem: lör 27 nov, 2004 14:42
Ort: Nangijala


Återgå till Övrig kollektivtrafik (bilder)

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst