Switch to full style
Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.

Kategoriregler

Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.Allmänna forumregler
Besvara

AB SS vidgar verksamheten

ons 03 okt, 2018 6:28

I sökandet efter "ett liv efter E21" tassar vårt kära spårvägsbolag lite diskret in i Järnvägsbranschen.

Kanske inte lika charmigt som spårvagnar (och för all del; även bussar) men ändock spårgående:
02x.jpg
02x.jpg (70.99 KiB) Visad 4926 gånger

Jag förmodar att vännen Ingvar Göransson i egenskap av ordförande i SSS-Stockholm, vilka sitter på röstmajoriteten i bolaget, måste ha en avundsvärd simultanförmåga att runna föreningen med i sanning tämligen unik palett av engagemang.

Nedan klipp ur pressreleasen.

Vänliga Hälsningar / Lena

”Marknaden för nybyggnation och järnvägsunderhåll i Sverige förväntas växa kraftigt under de kommande åren i och med Trafikverkets ökade anslag. Infraservice är ett mycket välskött bolag med en intressant position på marknaden. Bolagen ska fortsatt verka med separat ledning och självgående organisationer”, säger Magnus Braxell, VD Stockholms Spårvägar.
01x.jpg
01x.jpg (71.69 KiB) Visad 4926 gånger

Infraservice Group AB (Infraservice) erbjuder tjänster inom järnvägsentreprenader, maskinuthyrning samt bemanning inom järnväg i Norden. Bolaget äger två spårgående arbetsmaskiner i form av en Spårriktare samt en Ballastplog som används vid entreprenad- och underhållsarbeten. Bolaget är beläget i Nässjö och startades 2013 av Joakim Stenqvist och Sofia Lind som båda är aktiva bolaget. Joakim är idag VD, en roll han kommer behålla även efter affären. Bolaget har växt kraftigt och är idag etablerat på marknaden för spår- och järnvägsunderhåll. Infraservice har bland annat genomfört flertalet egna entreprenader till Trafikverket och andra infrastrukturförvaltare. Bolaget har idag ett trettiotal medarbetare. Under 2017 omsatte Infraservice 131 Mkr och hade ett EBITDA-resultat på 3,6 Mkr.

”Affären ger oss möjlighet att öka vår marknadsandel samt offerera och genomföra större entreprenader och uppdrag. Den öppnar också upp för att ytterligare utveckla vår maskinaffär. Vi ser även flera intressanta möjligheter att bredda bolagens erbjudande framöver”, säger Infraservice VD Joakim Stenqvist.

”Att som oberoende trafikoperatör kunna erbjuda kunden helhetslösningar inkluderande service för infrastruktur - och fordonsundershåll är en allt viktigare konkurrensfaktor vid upphandling av spår- och järnvägstrafik”, säger Magnus Braxell, VD Stockholms Spårvägar.”

Förvärvet omfattar 51% av aktierna i Infraservice Group AB, de befintliga ägarna Joakim Stenqvist och Sofia Lind behåller 49% och kommer fortsatt vara aktiva i bolaget.

Infraservice förväntas bidra positivt till det finansiella resultatet i Stockholms Spårvägarkoncernen under året.
Besvara