Switch to full style
Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.

Kategoriregler

Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.Allmänna forumregler
Besvara

DSB informerar om ändrad trafik och id-kontroller

mån 28 dec, 2015 12:01

Nu har DSB lagt ut information om hur trafiken ska gå fr.o.m. den 4 januari. Det bekräftar det som jag skrev i en tidigare tråd.

Bild

http://www.dsb.dk/om-dsb/presse/nyheder ... l-sverige/

http://www.dsb.dk/kampagner/id-kontrol/

En sökning i Rejseplanen visar att restiden København H - Københavns Lufthavn är förlängd med fem minuter. Det beror väl på att vändande tåg ska använda samma spår som tågen mot København H.

DSB förvarnar också om att kostnaderna för id-kontrollen kan komma att höja priset på resor till Sverige:

"Det er endnu ukendt, hvor længe de svenske myndigheder vil kræve, at alle passager til Sverige har gennemgået et ID-tjek, men, hvis kravet er gældende i mere end en måned, kan det medføre, at togrejser til Sverige herefter bliver pålagt et gebyr, der skal dække de ekstraordinære omkostninger til den omfattende ID-kontrol."

Re: DSB informerar om ändrad trafik och id-kontroller

mån 28 dec, 2015 20:25

Sveriges radio har publicerat uppgiften att det skulle kosta 1miljon om dagen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6334650

Dessutom har tydligen Danska politiker börjat hävda att det är Sverige som ska betala för kostnaden. Rimligt nog enligt min mening.

Jag har inte sett till någon kommentar från Svenska regeringen. Det blir väl allt tydligare hur ogenomtänkt påhittet är.

SI

Re: DSB informerar om ändrad trafik och id-kontroller

mån 28 dec, 2015 20:46

En miljon om dagen inbegriper DSB:s beräknade intäktsbortfall p.g.a. minskat resande. De nio miljonerna anges vara den första månadens kostnad för själva kontrollverksamheten. Jag skulle tro att engångskostnader för att sätta igång systemet är medräknat i detta. Det går ju inte att beräkna någon avskrivningstid, eftersom man inte vet hur länge kontrollerna ska vara. Därför är det väl bäst att ta alltsammans som en kostnad direkt. Det skulle i så fall betyda att kostnaden per resa blir lägre följande månader.

Re: DSB informerar om ändrad trafik och id-kontroller

mån 28 dec, 2015 23:11

Kontrollen på brons övre plan, dvs av biltrafiken, bekostas av svenska staten. Orättvist tycker Scandline.
"Färjebolag anmäler staten för id-kontroller".

Vad skulle hända om DSB sa att vi kör tågen tomma från CPH Lufthavn till Hyllie, i stället för Köpenhamn H till CPH Lufthavn? Äv en om det finns ett avtal så har ju förutsättningarna förändrats i grunden!
Besvara