SL-kort på båtarna

Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.Allmänna forumregler

SL-kort på båtarna

Inläggav turbo » ons 17 jun, 2015 16:53

Nu gäller SL:s reskassa även på Waxholmsbolagets båtar. Tydligen gäller inte SL:s taxa ännu. Varför ändras inte detta? Skall en vanlig familj verkligen behöva betala en förmögenhet för att komma ut i Skärgården? Och tänk vilken fin gest mot alla turister om de kunde komma ut och njuta av vår skärgård på ett billigt sätt.
turbo
 
Inlägg: 61
Blev medlem: fre 01 maj, 2015 15:31

Re: SL-kort på båtarna

Inläggav kildor » ons 17 jun, 2015 17:02

Frågan är bara vem som ska betala för nöjesturer i skärgården? Med tanke på landstingets nuvarande ekonomiska läge lär det dröja länge innan vi kan se någon taxesänkning på Waxholmsbåtarna.
Användarvisningsbild
kildor
 
Inlägg: 5126
Blev medlem: tis 12 aug, 2003 15:59
Ort: Stockholm

Re: SL-kort på båtarna

Inläggav Lars_L » ons 17 jun, 2015 19:33

kildor skrev:Frågan är bara vem som ska betala för nöjesturer i skärgården? Med tanke på landstingets nuvarande ekonomiska läge lär det dröja länge innan vi kan se någon taxesänkning på Waxholmsbåtarna.


Det stora problemet är kanske egentligen inte den ekonomiska förlusten när det gäller den trafik man kör idag. Många som åker har ändå inte SL-kort - särskilt inte de som bor ute i skärgården på somrarna. Och när det gäller reskassan spelar det ingen roll (så länge taxan anpassas till reslängd (en extra zon i yttre skärgården kan exempelvis användas)). Problemet är snarare att vi skulle få en ganska stor explosion i resandet om periodkortet gällde. Den kostnaden är nog svår att hantera i dagsläget. Men på sikt är väl inte tanken fel.

Säkerligen skulle det dock behövas minst en fördubbling av flytande tonnage i sådana fall - om man ska matcha den ökade efterfrågan som lär bli fallet om det blir "gratis" för många att åka ut i skärgården med båt.

Ett annat problem är väl att det finns en del privata aktörer idag som kör skärgårdstrafik. De skulle nog inte bli så glada över ett sådant beslut.
--- Inlägget är signerat Lars Lundqvist,
Lars_L
 
Inlägg: 2757
Blev medlem: sön 09 nov, 2014 11:47


Återgå till Övrig kollektivtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 1 gäst