Sida 1 av 1

Danmark-Limfjorden

InläggPostat: ons 28 nov, 2012 21:10
av C12C3C3C12
Tydligen har en båt rammat järnvägens klaffbro över Limfjorden vid Ålborg i våras. I samband med det så blev det underskott av fordon på norra delen av Jylland som nu får ta den nerlagda tågfärjeförbindelsen mellan Göteborg och Frederikshavn från Danmark över Sverige till Danmark för att få igång tågtrafiken där.

http://www.railwaygazette.com/news/proj ... stock.html

http://www.railwaygazette.com/news/proj ... ridge.html

Re: Danmark-Limfjorden

InläggPostat: ons 28 nov, 2012 22:54
av darthjpp
Japp, i våras tog Stena Scanrail tågen från Fredrikshamn till Göteborg, innan de kördes ner till Danmark via Öresundsbrom. Åt andra hållet gick en hel del spårbytesmatriel och dito maskiner. Det var redan innan bron blev påseglad ett planlagt spårarbete, som kom att kräva en del upprustning av färjeläget i Göteborg. Det var flera år sedan Sten Scanrail körde tåg senast.
Nu skall lite tåg tillbaka för att starta trafiken den 9 december, och det lär nog bli det sista tågfrakterna med Stena Scanrail. Hon byter snart från Kvillepiren till Majnabbe, och Kvillepiren kommer så småningom tillsammans med de övriga pirarna i Frihamnen att användas för stadsutveckling. Området är utpekat för bostäder.