Danmark-Limfjorden

Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.Allmänna forumregler

Danmark-Limfjorden

Inläggav C12C3C3C12 » ons 28 nov, 2012 21:10

Tydligen har en båt rammat järnvägens klaffbro över Limfjorden vid Ålborg i våras. I samband med det så blev det underskott av fordon på norra delen av Jylland som nu får ta den nerlagda tågfärjeförbindelsen mellan Göteborg och Frederikshavn från Danmark över Sverige till Danmark för att få igång tågtrafiken där.

http://www.railwaygazette.com/news/proj ... stock.html

http://www.railwaygazette.com/news/proj ... ridge.html
C12C3C3C12
 
Inlägg: 1534
Blev medlem: mån 08 nov, 2010 13:50

Re: Danmark-Limfjorden

Inläggav darthjpp » ons 28 nov, 2012 22:54

Japp, i våras tog Stena Scanrail tågen från Fredrikshamn till Göteborg, innan de kördes ner till Danmark via Öresundsbrom. Åt andra hållet gick en hel del spårbytesmatriel och dito maskiner. Det var redan innan bron blev påseglad ett planlagt spårarbete, som kom att kräva en del upprustning av färjeläget i Göteborg. Det var flera år sedan Sten Scanrail körde tåg senast.
Nu skall lite tåg tillbaka för att starta trafiken den 9 december, och det lär nog bli det sista tågfrakterna med Stena Scanrail. Hon byter snart från Kvillepiren till Majnabbe, och Kvillepiren kommer så småningom tillsammans med de övriga pirarna i Frihamnen att användas för stadsutveckling. Området är utpekat för bostäder.
darthjpp
 
Inlägg: 589
Blev medlem: lör 14 apr, 2012 22:15
Ort: Inom vallgraven


Återgå till Övrig kollektivtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster