När kan man lita på pressen? (X2000-tåg övergivet)

Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.Allmänna forumregler

När kan man lita på pressen? (X2000-tåg övergivet)

Inläggav LÅ1 » tis 22 sep, 2009 12:39

Har man varit med om något som beskrivs i media, eller känner till sakuppgifter t.ex. geografisk fakta, så hittar man nio gånger av tio fel i det som förmedlas. Allt från petitessfel av typ 300 m när det faktiskt borde stått 400 m till helt fel verklighetsbeskrivning.

svd.se skriver om ett stopp för ett X2000-tåg p.g.a. en olycka. Man har en passagerare från tåget som sagesman.
En bloggare faller in i klagokören. Men i en kommentar till blogginlägget beskriver sign. Torbjörn (3:e kommentaren) sin version av det hela. Han var också ombord på tåget.
Två versioner av samma händelse, så som den uppfattades av två olika passagerare. En väsentligt skillnad är att den ena passageraren har viss kunskap och insikter som den andra tycks sakna. Den ena vill beskriva hur besvärligt och dåligt skött det hela var. Den andra inser realiteter.
Rädda en medmänniskas liv, ge blod!
Att betala kontant är en solidaritetshandling
LÅ1
 
Inlägg: 13193
Blev medlem: tis 15 mar, 2005 15:32
Ort: Kungliga huvudstaden

Re: När kan man lita på pressen? (X2000-tåg övergivet)

Inläggav duga » tis 22 sep, 2009 20:31

Spårväg i Uppsala!
duga
 
Inlägg: 389
Blev medlem: sön 29 aug, 2004 0:21

Re: När kan man lita på pressen? (X2000-tåg övergivet)

Inläggav daniel_s » tis 22 sep, 2009 23:11

Flera skribenter tar till det klassiska fulknepet att påstå att om folk upplever att något är fel så måste det vara fel. Men det räcker med att känna någon enstaka grälsjuk, lättkränkt eller allmänt gnällig människa för att förstå att det inte är så enkelt. Somliga har gjort det till en konstart att skaffa sig uppmärksamhet som de helt enkelt inte förtjänar. Man kan inte värja sig mot dessa!!! Det innebär nu inte något frikort för SJ och andra att låta bli förbättringar. Men det räcker med en (1) gnällspik på ett fullsatt göteborgståg för att hålla insändarredaktioner och bloggare sysselsatta i veckor. Detta måste man vara medveten om, och tillämpa på allt man läser eller på annat sätt tar del av.
daniel_s
 
Inlägg: 12088
Blev medlem: fre 13 sep, 2002 14:40


Återgå till Övrig kollektivtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst