Washington D.C.

Övriga lokaltrafikbilder som exempelvis båtar här!

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Övriga lokaltrafikbilder som exmpelvis båtar här!
Allmänna forumregler

Washington D.C.

Inläggav Harald » mån 30 jul, 2012 19:54

Visiten i Washington var ganska kort och det fanns mycket annat att se, så det blev bara lite bilder i förbifarten och ingen tur i metron. Till att börja med en buss av modernare snitt. Framtill sitter ett nedfällbart cykelställ. Vill man så kan man, men i Sverige vill man ju inte. Här betraktar trafikplanerare och kollektivtrafikmyndigheter cyklar mest som ett problem. I USA verkar inställningen vara en annan, vilket vi ska återkomma till när vi kommer till Los Angeles.

Bild

En lite äldre buss som hade varit ute i morgonens högtrafik:

Bild

Ledbussjukan tycks vara universell:

Bild

Så lite annorlunda kollektivtrafik. Den här sightseeingbussen tycks vara importerad från England och gjort minsta möjliga med. Den har nog haft ett tak som man har skurit bort och så hade man tagit upp en dörr på mitten på högersidan, men vänsterdörrarna är kvar och förarplatsen till höger:

Bild

Mera turisttrafik. Det fanns både enkla dragvagnar som drog två släp och sådana här ledvagnar:

Bild

1830-talets kollektivtrafik: Loket John Bull på National Museum of American History. Loket är importerat från England, men löphjulen framtill är ditsatta av en amerikansk mekaniker för att loket skulle gå bättre i de dåliga amerikanska spåren. I originalskicket hade det lätt för att spåra ur:

Bild
Harald
 
Inlägg: 7829
Blev medlem: sön 24 nov, 2002 11:04
Ort: Majorna

Återgå till Allmänt om lokaltrafik (bilder)

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst