13/9 Elblag m kanahissen, Olsztyn, Warszawa

Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster, Per Lind, Travelmaster

Kategoriregler
Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.
Allmänna forumregler

13/9 Elblag m kanahissen, Olsztyn, Warszawa

Inläggav Travelmaster » mån 08 jul, 2019 21:56

POLEN
Nu har äntligen bitarna fallit på plats. Vi väntar på besked från trafikbolaget i Warszawa men annars har det mesta fallit på plats.
Vi måste åka den 13/9 om vi skall hinna med Kustbanan Linköping-Kalmar-Karlskrona.
Enligt Trafikverket skall det inte vara några banarbeten på sträckan Stockholm-Linköping men det går ännu inte att boka sträckan då det kan bli banarbete.
Vi fortsätter dock enligt planerna så får vi se om resan måste flyttas.

Här finns några områden vi ännu inte betat av. Olsztyn är Polens nyaste spårväg och Warszawa ett av dom större. Vi har några system till som är intressanta men dom sparar vi.
13/9: Hemorten-Karlskrona:
Tåg från hemorten via Linköping till Kalmar och vidare till Karlskrona. Båt Karlskrona-Gdynia. Ombord har vi del i 4-bädds herrhytt eller del i 2-bäddshytt. Buffémiddag + frukost ingår.

14/9: Gdynia-Elblag:
Efter frukost tar vi lokalbussen från båten till Gdynia station och sedan första lokaltåg in till Gdansk. Väntetiden till vårt tåg mot Elblag avgår tillbringar vi på stationsplan för att digga spårvagnar eller på stationen för att fota tåg.
Vi passerar den mäktiga borgen i Malbork där vi ser några banvallsrester av det en gång i tiden stora smalspårsnätet. Här har man tagit upp öppningar i borg-muren för att smalspårståget skulle kunna passera. Till Elblag ankommer vi vid lunchtid. Efter avlämnande av bagaget på hotellet ger vi oss ned till floden för en båttur som för oss till kanalen där slussar ersatts med "järnvägsvagnar" vilka drar båten uppför de stora nivåskillnaderna.https://www.youtube.com/watch?v=qcyab9-_nF4
Buss åter tillbaka till Elblag för övernattning.

15/9: Elblag-Olsztyn;
Frukost. Halva dagen ägnar vi oss åt att åka och titta på spårvägen. Det har hänt en hel del sedan vi sist var där. Mycket enkelspår.
Vid 16-tiden tar vi tåget till Olsztyn där vi övernattar.

16/9: Olsztyn-Warszawa:
Frukost. Vi beser stadens spårväg som består av 3 linjer.
På eftermiddagen tar vi tåget till Warszawa för övernattning.

17/9: Warszawa:
Frukost. Vi hoppas få besöka trafikbolaget och se vad dom har i gömmorna. Därefter fri åkning.

18/9: Warszawa-Gdynia:
Frukost. Förmiddagen fri för utforskning av nätet. Vid 14-tiden tar vi tåget till Gdynia, byter till lokalbussen till båten.
Ombord har vi samma hytter som på nedresan. Buffémiddag.

19/9: Karlskrona-Hemorten
Frukost ombord. Buss till järnvägsstationen och sedan närmaste vägen hem.

INGÅR: Tågresor Hemorten-Karlskrona, Gdynia-Gdansk-Elblag, Elblag-Olsztyn, Olsztyn-Warszawa, Warszawa-Gdynia, Karlskrona-Hemorten. Del i 4-bäddshytt Herr på båten ToR, Del i 2-bäddsrum på hotellen: 1xBåt, 1xElblag, 1xOlsztyn, 2xWarszawa, 1xBåt. Måltider: 6xFrukost, 2xBuffe all inklusiv. Åkkort 24 timmar i alla städer: Elblag, Olsztyn, Warszawa. Båttur på Elblag Kanal.
Prel. priser:
11.195,- Del i 4-bädds herrhytt båten/Dubbelrum hotellen
12.995,- Del i 2-bäddshytt bvåten, Dubbelrum på hotellen.
2.965,- Enkelrumstillägg hotellen, ej båten.
1.400,- Enkelhytt ToR.

Vi är tacksamma för intresseanmälan snarast.
Användarvisningsbild
Travelmaster
Personal
Personal
 
Inlägg: 76
Blev medlem: fre 03 jun, 2005 12:02

Återgå till Resesektionen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst