Bilder från Kuba - rundresa den 1 - 10 mars 2017

Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster, Per Lind, Travelmaster

Kategoriregler
Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.
Allmänna forumregler

Bilder från Kuba - rundresa den 1 - 10 mars 2017

Inläggav Per Lind » tor 18 aug, 2016 9:35

SSS-S arrangerade en resa 1/3 2017 till Kuba där vi lade lika tonvikt på landet som på lokaltrafiken.
Vi gjorde en 10 dagars rundresa där vi bl.a. åkte med den sista Interurbanspårvägen och åkte med hästomnibussar vilka är enda lokaltrafiken i staden vi besökte. Vi besökte också ett sockerbruksmuseum med ångloksfärd samt ett levande sockerbruk där vi fick se hur man tog emot sockerrören.
Efter rundresan badade vi i det ljuvliga Varadero som ligger på Kuba men som inte har något med det kubanska livet att göra. Kunde ligga gärna ligga på Dominikanska eller någon annan plats med palmer. För spårintresserade gjorde vi 2 utfärder från Varadero till Hershey-linjen för fotosafari samt besök i vagnhallen. För medföljande partner fanns massor av Kuba att uppleva och när vi tittade på spår fanns badliv av yppersta klass.

Kuba blir modernare, vilket är bra för kubanerna men inte för oss nostalgiker som vill återuppleva 50-talet. Landet är slitet och man vet aldrig vad man får se eftersom ingen vet om det man skall titta på fungerar den dag man skall se det.
Någon garanti på att allt blir som tänkt har man inte men en garanti kan ges - allt det nostalgiska försvinner snabbt.
Vi ångrar djupt att vi inte åkte 2012 då vi missat massor av diggabla saker att titta på men hade vi inte åkt då så hade vi garanterat missat massor av upplevelser.

Detta var en perfekt resa för hela familjen då även den icke spårintresserade fick massor att titta på och full valuta för resan.

Maila till resor@sparvagssallskapet.se för detaljerat program för nästa resa.

-Per
Sluta med plågsamma särskrivningar! Ord som uttalas ihop skall också skrivas ihop!
Användarvisningsbild
Per Lind
 
Inlägg: 2411
Blev medlem: sön 01 sep, 2002 14:50
Ort: Åsbro

Återgå till Resesektionen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst