Switch to full style
Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.

Kategoriregler

Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.
Allmänna forumregler
Besvara

Bilder från USA Öst och Mitten 25 oktober 2015

tis 11 aug, 2015 10:46

Spårvägssällskapet har varit till USA två gånger tid­igare. Vi har betat av västra USA med hela kustremsan från Seattle till San Diego, tågresor genom Klippiga Bergen med fantastiska vyer.Nu är turen kommen till östkusten och mellanamerika. För att passa så många som möjligt har vi delat upp resan i etapper men givetvis kan Du an­sluta och lämna var Du vill. Du måste före biljettering ange hur Du vill flyga.
1. Newark, New York, Philadelphia, Baltimore, Washington och New Orleans.
2. New Orleans-Memphis, Chicago, Iowa med Gromaco spårvagnsfabrik och USA’s sista interurban-godsspårväg med trolley.
3. Chicago, Iowa med Gromaco spårvagnsfabrik och USA’s sista interurban-godsspårväg med trolley.

Anmäl Dig omgående!

DAG 1. Hemorten-Newark
Flyg från Din närmaste flygplats med internationellt flyg till Newark. Med monorail och pendeltåg till hotellet. En första titt på Newarks spårväg, som likt SS 12’a överlevde nedläggelserna runt New York.

DAG 2. Newark.
Frukost. Idag blir det spårvägarna i och runt Newark. Hudson Bergen-linjen med moderna vagnar och pendeltåg.

DAG 3. Newark:
New YorkFrukost. Vi tar pendeltåget in till New York för att bese tunnelbanan och då framförallt Harlem-linjerna där högbanor finns. Finns intresse kan vi också besöka hangarfartyget Intrepid där Rymdfärjan Enterprise finns utställd. (Tillägg ca 31$ - Över 62 år 27$). En tur med linbanan över till Roosevelt Island.

DAG 4. Newark:
New YorkFrukost. Åter till New York för besök i Brooklyn där tunnelbanemuséet finns och en massa högbanor. Dom som vill tar båten över till Staten Island och ser Frihetsgudinnan och Ellis Island, ön dit alla invandrare först kom innan dom landsteg på fast mark.

DAG 5. Newark-Philadelphia
Frukost. Pendeltåg till Amtrak-tåget för transport till Philadelphia. Här finns det mesta inom spårburet. Tunnelbana som vänder i slinga, snabbspårväg med strömskena, spårvagnar av nytt och gammalt slag. Linje 15 trafikeras av PCC-vagnar av 1947 års modell och återöppnades 2005 efter 13 års bussersättning. Vi hoppas på besök i vagnhallen.

DAG 6. Philadelphia
Frukost. Vi besöker dom västa delarna av staden med spårvagnar, tunnelbanan som vänder i slinga och snabbspårvägen till Norristown.

DAG 7. Philadelphia-Baltimore
Frukost. Amtrak till Baltimore där vi skall besöka det berömda B&O järnvägsmuséet samt det lilla men fina spårvägsmuséet.

DAG 8. Baltimore-Tåg
Frukost. Dagen börjar med en rundtur på spårvägs­nätet varefter vi tar Amtrak-tåget till Washington. Här gör vi ett besök på Rymdmuséet där vi ser flera av de rymdraketer som använts. Vi ser också den, förmodligen, ännu inte öppnade spårvägen.Kl 18:30 tar vi nattåget till New Orleans.

DAG 9. Tåg-New Orleans
Hela dagen tillbringar vi på tåget där vi ser hur landskapet förändras på vår väg mot Södern. Tidig kväll ankommer vi New Orleans. Vi börjar med en första titt på staden och hoppas att vi kommer in i Preservation Hall där ursprungsjazz spelas.

DAG 10. New Orleans
Frukost. Staden har nu 5 spårvägslinjer med den överlevande St Charles-linjen i spetsen. Vi hoppas på besök i en av vagnhallarna.

DAG 11. New Orleans
Frukost. Vi tittar vidare på spårvägslinjerna men gör ett avbrott för en jazz och lunchkryssning med den historiska hjulångaren Natches. Förhoppningsvis får vi höra en trudelutt från ång-orgeln som finns på akterdäckstaket.

DAG 12. New Orleans-Flyg
Frukost. Dom som åker hem tar en buss, eller delar på en taxi till flygplatsen. Planbyte i Chicago.

DAG 13. Flyg-Hem
Ankomst på förmiddagen till flygplatsen.

FÖRLÄNGNING:
DAG 12. New Orleans-Memphis
Frukost. Förmiddagen frim för spårvagnsåkning eller promenad i de franska kvarteren. Kl 13:45 avgår Amtrak mot Memphis dit vi anländer 22:00.
Vi åker på broar i Mississippi-deltat och får säkert se sköldpaddor, kanske krokodiler och en giftorm som lever i träsken.

DAG 13. Memphis-Tåg
Frukost. Vi börjar dagen med ett besök i den berömda Sun Records-studion där Elvis en dag stegade in och spelade in en skiva. På den tiden, även i Sverige, kunde man mot en billig penning spela in en privat skiva. Vad som hände när teknikern hörde skivan vet vi …Vi fortsätter till Elvis hem, Graceland, där vi gör en rundvandring. Vi får också se hans bilar och flygplan (om dom inte flyttats). Vi hinner också med att titta på spårvägen som förmodligen inte är öppnad efter problem med bränder. Vid 21-tiden beger vi oss till stationen för att 22:00 fortsätta med Amtrak-tåget till Chicago.

DAG 14. Tåg-Waterloo
Frukost. Väl framme i Chicago tar vi tunnelbanan ut till flygplatsen förn att hämta vår minibuss. Första stoppet blir vid Illinoi Railway Museum vilka öppnar speciellt för oss. Övernattning i Waterloo.

DAG 15. Waterloo-Mason
Frukost. Söndag morgon men tidigt upp så vi hinner fram tillm Ida Grove där spårvagnsfabriken Gromaco finns. Man har speciellt satsat på nybyggnad av turistspårvagnar i gammal design men har även köpt 70 st Peter Witt-vagnar från Milano vilka skall moderniseras och säljas till amerikanska nostalgispårvägar.Vi fortsätter till Mason för övernattning.

DAG 16. Mason City
Frukost. Här finns den sista interurbanspårvägen med godstrafik vilka kör godsvagnar till “den stora järn­vägen”. Vi vet inte om vi får komma eller hur dom kör men hoppas att allt skall klaffa. Vi studerar hur trafiken sköts och följer hela banan. Förhoppningsvis får vi även besöka vagnhallen där det lär finnas något intressant.

DAG 17. Mason-Chicago
Frukost. Vi fortsätter studera denna fantastiska rest från forna dagar. När vi fått våra bilder åker vi tillbaka till Chicago dit vi kommer frampå kvällen. Vi lämnar bussen på flygplatsen och tar tunnelbanan till hotellet.

DAG 18. Chicago-Flyg
Frukost. Vi tittar på den berömda tunnelbanan “The Loop vilken går som högbana i centrum. De som vill följer meed till ett P-hus varifrån vi har fin utsikt över tunnelbanans stora 3-vägskorsning. De som vill åka med South Shore-interurbanen till South Bend Airport i Indiana. Mest sevärd är gatusträckan i Michigan City där även tgunga godståg kör mitt i gatan. Frampå eftermiddagen tar vi tunnelbanan ut till flygplatsen för hemresa.

DAG 19. Flyg-Hem
Flyget landar på förmiddagen och sedan ärvb det bara hemresa som återstår efter en fantastisk resa.

NOTERA:
● TÅGRESOR: I grundpriset ingår sittplats. Bra stolar med bra avstånd till framförvarande stol.Måltider ingår inte under tågresorna.I mån av plats finns 2-bäddskupé. Priset är per kupé (2 pers.) och inkluderar helpension.
● FÖRLÄNGNINGMemphis har vi med för att komma till Mason en vardag. Dessutom är många intresserade av Elvis. Spårvägen blir ett +.Om interurbanspårvägen inte vill ta emot oss får de som är intresserade av förlängningen ta beslut om vi skall besöka Illinois järnvägsmuseum och Gromaco eller stryka hela denna utflykt. Det är trots allt en hel del mil, men iom vi får uppleva interurbanlok med trolleystång är det värt mödan - och lite till.

I PRISET INGÅR DEL 1: 25/10-6/11 2015
Flyg Arlanda-Newark, New Orleans-Arlanda, Tågresor: Newark-Philadelphia, Philadelphia-Baltimore, Baltimore-Washington D.C, Washington D.C-New Orleans. Lokaltrafikbiljetter i: Newark, New York, Philadelphia, Baltimore, New Orleans. Måltider: 10xFrukost. 1xJazzkryssning med lunch. Entréer: Tunnelbanemuséet New York, B&O Järnvägsmuseum, Baltimore Spårvägsmuseum, Rymdmuséet Washinghton D.C., Preservation Hall. Hotell: 4xNewark, 2xPhiladelphia, 1xBaltimore, 1xTåg, 3xNew Orleans. ESTA-visum, Reseledare, kartmateral. INGÅR EJ: Övriga måltider, transfer New Orleans-Flygplatsen. Privata utgifter.
35 225,- Del i dubbelrum grundresa dag 1-13. Sittplats på tåget.
9 300,- Tillägg enkelrum

I PRISET INGÅR FÖRLÄNGNING 2: 25/10-11/11 2015Flyg Arlanda-Newark, Chicago-Arlanda. Tågresor: New Orleans-Memphis, Memphis-Chicago. Mini­buss: Chicago ToR. Lokaltrafikbiljetter i: Chicago. Måltider: 6xFrukost, Entréer: Sun Records, Graceland, Illinoi Railroad Museum. Hotell: 1xMemphis, 1xTåg, 1xWaterloo, 1xMason, 1xChi­ca­go. ESTA-visum, Reseledare, kartmateral. INGÅR EJ: Övriga måltider. Privata utgifter.
3 550,- Tillägg Del i dubbelrum dag 12-18. (Sittplats på tåget).
2 450,- Tillägg enkelrum

KORTRESA 3: New Orleans-Chicago. I PRISET INGÅR: 2-11/11 2015Flyg Arlanda-Newark-New Orleans, Chicago-Arlanda. Tågresor: New Orleans-Memphis, Memphis-Chicago. Mini­buss: Chicago ToR. Lokaltrafikbiljetter i: New Orleans, Chicago. Måltider: 9xFrukost, 1xJazzkryssning med lunch. Entréer: Sun Records, Graceland, Illinoi Railroad Museum. Hotell: 3xNew Orleans, 1xMemphis, 1xTåg, 1xWaterloo, 1xMason, 1xChi­ca­go. ESTA-visum, Reseledare, kartmateral. INGÅR EJ: Övriga måltider, transfer Flygplatsen-New Orleans. Privata utgifter.
25 995,- Del i dubbelrum dag 9-18. Sittplats på tåget.
4 300,- Tillägg enkelrum

KORTRESA 4: Chicago. I PRISET INGÅR: 6-11/11 2015Flyg Arlanda-Chicago, Chicago-Arlanda. Mini­buss: Chicago ToR. Lokaltrafikbiljetter i: Chicago. Måltider: 4xFrukost, Entréer: Illinoi Railroad Museum. Hotell: 1xChicago, 1xWaterloo, 1xMason, 1xChi­ca­go. INGÅR EJ: Övriga måltider, transfer Flygplatsen-Chicago. Privata utgifter.
21 995,- Del i dubbelrum. Dag 13 flyg till Chicago. Dag 14-18.
2 900,- Tillägg enkelrum

TILLÄGG Washington DC-New Orleans inkl. 1xFrukost, 1xLunch, 1xMiddag:
7 650,- Tillägg lyx-kupé att delas på dom som bor där. Mycket begränsad antal.
3 450,- Tillägg standard-kupé att delas på dom som bor där. Mycket begränsad antal.

TILLÄGG Memphis-Chicago inkl 1xfrukost:
1 925,- Tillägg standard-kupé att delas på dom som bor där. Mycket begränsad antal.

Reservation för ändrade flygpriser.
Obs! Senaste anmälningsdag Snarast.

VALUTA:
Valutakursen är räknad på 8,60/USD. Skulle kursen stiga måste vi ta ut ett valutatillägg, sjunker denna sänks priset.
Besvara