Bilder från Mallorca på spåret 15 april 2015

Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster, Per Lind, Travelmaster

Kategoriregler
Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.
Allmänna forumregler

Bilder från Mallorca på spåret 15 april 2015

Inläggav Travelmaster » fre 06 feb, 2015 19:09

Efter 7 sorger och 8 bedrövelser har så äntligen allt fallit på plats.
När allt var bokat och klart fick vi veta att det förmodligen var 2 årsmöten och upptaktsmöte på Djurgården under den tid vi skulle vara borta så vi fick börja på ruta 1 igen. Nu är allt klart och vi önskar snarast bokning:

Alla har vi väl en åsikt om Mallorca, oavsett om vi varit där eller inte men har man varit där längtar man tillbaka. Förstår de svenskar som kom hit på 1960-talet och fick uppleva blom­man­de oliv­lundar, palmer och fantastiska miljöer - något man tidigare aldrig skådat. Med charterns hjälp kom man hit, men det med­förde en del negativt som varit svårt att tvätta bort. Vi skall upptäcka mycket av vad denna vackra ö har att erbjuda, både vad gäller spår­gående som annat kulturellt. En perfekt resa för respektive som får ut extra mycket på denna resa.

DAG 1. On 15/4 2015.
Vi lämnar Sverige med flyg. Troligtvis med SAS så våra vänner i söder lätt kan ansluta. Ryanair har inget och Norwegian kostar idag mer samt har sämre tider. Vill någon boka flyget själva så går det givetvis bra, med avdrag på priset.Efter ankomst till Palma tar vi bussen in till centrum och vårt hotell.

DAG 2. To 16/4 2015.
Frukost. Idag hyr vi några minibussar och förföljer järnvägen till Inca och Manacor. Det stora järnvägsnätet med 915 mm spårvidd hade krympt till en sträcka, med dieseldrift, mellan Palma och Inca som också omspårats till 1000 mm. Så förlängdes linjen till Sa Pobla, men planerna var att gå vidare mot Alcudia. Den­na sista sträcka vet man dock inte när den skall byggas. För några år sedan åter­upp­bygg­des linjen Inca-Manacor med sikte på fortsättning på den nedlagda linjen till Arta. Till Manacor har man kommit och elektriskt har det blivit men sedan tog pengarna slut. Banvallen ligger klar mellan Manacor och Arta och så fort pengar kommer skall det byggas färdigt på den idag anlagda cykelbanan.Vi åker utefter hela linjen upp till Arta och hoppas på ett antal fotostopp. Återresa sker med tåg från Manacor.

DAG 3. Fr 17/4 2015.
Frukost. Idag har vi 2 olika program:1. För dom som åker hem på söndag finns möjlighet att ta ”trä-tåget” till Soller och sedan fortsätta med spårvagn till Porto Soller, samt tillbaka.2. Följa med på en busstur till Mallorcas mest fantastiska droppstensgrotta - Drakgrottan. Vi fortsätter sedan utefter den norra kusten, förbi badorter som Alcudia och Port Pollenca för att ta oss upp i bergen. Vi följer den dramatiskt vackra kustvägen och gör ett litet stopp i Mallorcas vackraste by, Fornalutx, innan vi kör förbi Port Soller för att komma till Chopins favoritby, Valdemossa. Åter till Palma.

DAG 4. Lö 18/4 2015.
Frukost. Dagen fri för egna strövtåg. Åker Du hem i morgon och följde med på buss­rund­turen kan Du ta tågturen till Soller. An­nars kan man studera de båda järn­vägs­stationerna, åk tun­nelbana eller besök något av konst­musé­erna:* I Palmas västra utkant ligger Joan Miró’s stu­dio som numer ingår i konstmuséet ”Funda­cio Pilar i Joan Miro” och där man kan finna några av hans bästa verk.* På öns läckra konstmuseum ”Es Baluard” finns en hel del Picasso och Miró.* Nära katedralen finns ”Palau March” som har en superb skulptursamling med namn som Ro­din och Henry Moore i spetsen.* Gillar man modern konst har ”Museu Fun­da­cion Joan March” en finfin kollektion spansk sådan från 60-talet och framåt.Glöm inte Katedralen med katakomberna, de mysiga gränderna och stadskärnan i sig själv.

DAG 5. Sö 19/4 2015.
Frukost. Här delar sig gruppen:1. Buss till flyg­platsen och sedan flyg hem. Vi har sett mycket och hunnit med det som ön idag har att visa vad gäller spårburet.2. Övriga fortsätter med ”trä-tåget” från Palma till Soller. En fantastisk resa genom öppna fält, höga berg och dalar, genom oliv­lundar och med fantastisk utsikt.I Soller byter vi till spårvagn för den sista färden ned till Porto Soller och vårt ho­tell. Efter incheckning åker vi tillbaka till Sol­ler där vi hoppas på ett besök hos järnvägen och spår­vägen.

DAG 6. Må 20/4 2015.
Frukost. På förmiddagen tar vi spårvagnen halvvägs tillbaka till Soller för att sedan ge oss ut på en mycket lätt vandring bland (blom­mande?) olivlundar. Vi vandrar upp i berg­en och kommer att få flera foto­möj­ligheter med den slingrande järnvägen i bakgrunden. Öm­som kommande ur tunnlar och ömsom på stora viadukter. Vandringen anpassas med pauser till tågets tidtabell.Resten av dagen fri.

DAG 7. Ti 21/4 2015.
Frukost. Transfer till flygplatsen och sedan flyg hem. Möjlighet till förlängning med önskat antal nätter i Porto Soller eller annan ort om så önskas.

PRISER
FAKTA-RUTA
INGÅR GRUNDRESA:

Flyg Arlanda-Palma ToR, Transfer flygplatsen-Hotellet. Tågresa Manacor-Palma, Palma-Soller-Porto Soller ToR, (för de som köper tillägg Soller, enkel resa. Retur med buss), Minibuss, Hotell: 4xPalma, Måltider: 4xFrukost. Entré Drakgrottan.
INGÅR FÖRLÄNGNING SOLLER:
Tågresa enkel Palma-Soller, Spårvagn Soller-Porto Soller 4 enkelresor, Transfer Porto Soller-Flygplatsen. Hotell 2xPorto Soller, 2xFrukost.

PRISER: 9.450,- Del i dubbelrum grundresa dag 1-5.
2.125,- Tillägg enkelrum grundresa dag 1-5.
2.995,- Tillägg per person förlängning Porto Soller 2 nätter
1.760,- Tillägg enkelrum Porto Soller
2.030,- Tillägg per rum per natt utöver grundrummen i Porto Soller om man
stannar längre än 2 nätter.

INGÅR EJ: Luncher, Middagar, Personliga utgifter musei-entréer.
Grundresa: Ev. tunnelbanebiljett, Buss retur Palma-Flygplatsen.
Tillägg Soller: 4 enkelresor med spårvagnen ingår. 1-2 kan tillkomma beroende på vad man gör.

Reservation för ändrade flygpriser.
Valuta: 1,- EUR = 9,60 SEK.
Omgående anmälan med uppgift om önskade alternativ. Kolla stavning av namn enligt passet.
sss.resor@mrlind.se och/eller 0582-510 90
Användarvisningsbild
Travelmaster
Personal
Personal
 
Inlägg: 76
Blev medlem: fre 03 jun, 2005 12:02

Återgå till Resesektionen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst