Bilder från resan på Nordtyska spår juni 2013

Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster, Per Lind, Travelmaster

Kategoriregler
Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.
Allmänna forumregler

Bilder från resan på Nordtyska spår juni 2013

Inläggav Travelmaster » mån 22 apr, 2013 21:51

Vi inbjuder till en resa till ett område man hört talas om men oftast bara passerat igenom, trots att här finns massor att titta på.
Vi kommer att besöka två spårvägsstäder, Schwerin och Rostock, samt åka med två smalspåriga ångloksbanor varav den ena går som spårväg rakt igenom Bad Doberan.
På Rügen besöker vi det som skulle bli världens största hotell, Kolossen i Prora, samt trafikmuséet. Vi besöker också Penemünde där rymdfarten uppfanns och V2-raketerna som sändes mot London byggdes. En mycket intressant resa som kan förlängas med Berlin och Hamburg, efter eget val.

DAG 1. Fr 7/6 2013
Tidig avresa från Stockholm och Göteborg med möjlighet att stiga ombord efter gvägen. Ni i södra Sverige får sova lite längre. I Malmö byter vi till Buss mot Trelleborg varifrån färjan till Mukran avgår. Med lokalbuss tar vi oss till stationen i Saßnitz för den sista korta etappen till den gamla svenska spårvägsstaden Stralsund. Övernattning i 2 nätter.

DAG 2. Lö 8/6 2013
Frukost, varefter vi åker med normalspåret till Putbus. Här byter vi till Rasende Roland som på smala spår till ljudet av ångstötar och skendunk för oss till östra spetsen på Rügen och den lilla badorten Göhren. Här stannar vi en stund varefter vi åker tillbaka till Binz för byte till normalspårståg till Prora.
I Prora finns det som skulle bli världens största hotell med 20.000 bäddar och hamn för kryssningsfartyg. Kriget kom emellan och de ryska trupperna tog över och byggde färdigt skelettet, men nu som kaserner. Vi besöker ett museum som visar hur hotellet skulle sett ut, med "tunnelbana" i källaren. Vi fortsätter till teknikmuséet där vi bl.a. hittar spårvagnar, tåg, bilar, motorcyklar. Åter till Stralsund.

DAG 3. Sö 9/6 2013
Efter frukost lämnar vi bagaget i hotellets bagagerum och avreser mot Wolgast och Usedom. Här besöker vi muséet på platsen där rymdforskningen startade och där V2-raketerna som sändes mot London byggdes. Ön hade ett väldigt stort och komplicerat järnvägsnät trafikerat av f.d. Berlinska S-bahnvagnar vilka fått takströmavtagare. Åter till Stralsund för att hämta vårt bagage och sedan vidare till den största spårvägsstaden i norr – Rostock.

DAG 4. Må 10/6 2013
Efter frukost hoppas vi få besöka Rostocks trafikbolag och museiförening för utbyte av erfarenheter. Resten av dagen fri för egna strövtåg.

DAG 5. Ti 11/6 2013
Frukost. Idag blir det mer ånglok, men nu som spårväg. Vi åker tåg till Bad Doberan där vi byter till det smalspåriga Molly för färd genom Bad Doberans gator på färden mot badorten Kühlungsborn. Åter till Rostock på egen hand. Stanna gärna i Bad Doberan och fota nästa tåg eller ta första tåget åter till Rostock.

DAG 6. On 12/6 2013
Frukost. Vi åker idag till det lilla men väldigt trevliga spårvägsnätet i Schwerin. När vi tröttnat åker vi tillbaka till Rostock.

DAG 7. To 13/6 2013
Under resan finns flera alternativa hemresor. Grundpriset inkluderar hemresa idag med tåg via Hamburg och Köpenhamn till hemorten.

De som vill kan stanna 1 dag till i Rostock och sedan fortsätta till Berlin för 1 eller flera nätter, eller åka till Berlin direkt.
Vi räknar ut ett pris utefter Dina önskemål.

I PRISET INGÅR:
Tåg från Stockholm/Göteborg. Alla tåg- och spårvagnsresor enligt programmet, alla entréer och utflykter enligt programmet. 6xFrukost.Del i dubbelrum 2xStralsund, 4xRostock.
Priset kan komma att sänkas om vi blir tillräckligt många och beroende på hur många som kan samsas om lokalbiljetter och åka tillsammans.

PRIS:
8550,- Del i dubbelrum
2000,- Enkelrumstillägg

Omgående anmälan till telefon 0582-51090 eller email resor@sparvagssallskapet.se
Användarvisningsbild
Travelmaster
Personal
Personal
 
Inlägg: 70
Blev medlem: fre 03 jun, 2005 12:02

Återgå till Resesektionen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst