Bilder från resan 28 deptember 2012 längs Spaniens västkust

Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster, Per Lind, Travelmaster

Kategoriregler
Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.
Allmänna forumregler

Bilder från resan 28 deptember 2012 längs Spaniens västkust

Inläggav Travelmaster » ons 15 aug, 2012 1:09

En resa på smala spår i västra Spanien blir årets resmål där vi blandar tåg och spårvagnar friskt med vackra vyer och kultur. Billigare hade varit att flyga ToR Bilbao men då har vi missat Bordeaux samt varit tvungna att åka tillbaka till Bilbao. Är det någon som vill flyga med lågprisflyg ToR Bilbao och plocka bort dag 1-3 samt förlänga med 1 dag i slutet för att komma tillbaka till Bilbao, så är detta möjligt, varvid priset sjunker.

DAG 1. Fre 28/9 2012 Hemorten-Bordeaux
Avresa tidigt på morgonen från Arlanda via Paris till Bordeaux. Transfer in till centrum och vårt hotell. Eftermiddagen fri för egna utfärder.

DAG 2. Lör 29/9 2012 Bordeaux.Frukost.
Dagen fri för egna strövtåg i denna vackra stad med flera spårvägslinjer.

DAG 3. Sön 30/9 2012 Bordeaux-San Sebastian
Tidig avresa med TGV till Hendaya, gränsstaden till Spanien. Här byter vi till smalspårig motorvagn för att åka den första delen av den vackra och slingriga banan till San Sebastian vilken delvis går nära havet. Övernattning.

DAG 4. Mån 1/10 2012 San Sebastian
Frukost. Till RENFE’s station för färd ca 2 timmar till Vitoria-Gasteiz, en liten spårvägsstad uppe i bergen vilken bevisar att även små städer kan bygga spårväg. Vi ankommer vid 11-tiden och återvänder till kusten frampå kvällen.

DAG 5. Ti 2/10 2012 San Sebastian-Bilbao
Frukost. Vi tillbringar halva dagen i denna vackra kuststad som också har en del järnvägar. På eftermiddagen fortsätter vi med smalspåret till den största staden i regionen, Bilbao. Här finns både tunnelbana, spårväg samt bergbana. Här hoppas vi få ett besök hos spårvägen.

DAG 6. On 3/10 2012 Bilbao
Frukost. Idag hoppas vi få besöka spårvägen, annars är det fri åkning som gäller, eller kanske ett besök på Guggenheim-muséet? Eller bergbanan?

DAG 7. To 4/10 2012 Bilbao-Santander
Frukost. Vi fortsätter till badorten Santander där vi njuter av Biscaya-bukten och vackra miljöer. Lite tåg kan vi också beskåda, men orsaken att vi över­nattar här är för att dagens enda tåg utefter kusten startar här och vi hinner inte ansluta från Bilbao.

DAG 8. Fr 5/10 2012 Santander-Gijon
Frukost. Vi lämnar den mysiga badorten för att fortsätta utefter kusten på en kurvig men vacker smalspårsbana. I kuststaden Gijon skall vi besöka järnvägsmuséet och få en inblick i spaniens järn­vägshistoria.

DAG 9. Lö 6/10 2012. Gijon-A Coruna
Vi äntrar tåget för att bege oss ut på den sista sträckan utefter kusten, kurvig och vacker slingrar sig smalspåret genom dalgångarna och möter havet här och där. Tidig eftermiddag ankommer vi till banans ändpunkt, Ferrol, längst ut på spaniens västkust. Vi tar oss över till A Coruna för att bese vad som finns. En nyöppnad spårväg som fick slut på pengarna så idag står vagnarna stilla, om den inte kommit igång tills vi kommer. Nattåg till Madrid, eller förlängning.

DAG 10. Sö 7/10 2012 Madrid-Hem
Nattåget ankommer Madrid på morgonen. Några timmar fritt varefter vi tar oss till flygplatsen för flyg hem. Finns önskemål kan resan förlängas med en eller flera dagar i Madrid för att dels se på staden och dels spårväg och tunnelbana.

FAKTA-RUTA
INGÅR. GRUNDRESA FLYG: Flyg Stockholm-Bordeaux, Madrid-Stockholm. Tåg Bordeaux-San Sebastian, San Sebastian-Vitoria-Gasteiz ToR, San Sebastian-Bilbao-Santander-Gijon-Ferrol, A Coruna-Madrid. Del i dubbelrum med dusch/wc, 2xBordeaux, 2xSan Sebastian, 2xBilbao, 1xSantander, 1xGijon, 1xA Coruna. 7xFrukost. Gemensamma utfärder och entréer ingår.
PRISER:
14.975,- Del i dubbelrum enl. Ovan.
3.975,- Enkelrumstillägg.
INGÅR EJ: Personliga utgifter. Omgående anmälan!
Valutan är räknad på 1,- EUR = 8.50 (Forex-kurs).

FÖRLÄNGNING
DAG 9. Lördag 9/10 2012 A Coruna
Vi stannar i A Coruna och checkar in på hotell.

DAG 10. Söndag 10/10 2012 A Coruna-Madrid
Frukost. Vi tittar på modern arkeologi innan vi vid 15-tiden tar veftyermiddagståget till Madrid, dit vi kommer på kvällen. Incheckning på hotell.

DAG 11. Måndag 11/10 2012 Madrid
Frukost. Idag tittar vi på de 3 spårvägslinjer som finns i den norra änden av staden. Resten av dagen fri.

DAG 12. Tisdag 12/10 2012 Madrid-Hem
Frukost. Idag tittar vi på den lilla spårvägen i den södra förstaden. Några timmar fritt varefter vi tar oss ut till flygplatsen för flyg hem.

Du kan också välja att åka hem på måndagskvällen, eller stanna längre.
Pris på förfrågan.
Användarvisningsbild
Travelmaster
Personal
Personal
 
Inlägg: 71
Blev medlem: fre 03 jun, 2005 12:02

Återgå till Resesektionen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst