Bilder från Poznan, Lodz och ånga i Wolsztyn 25/4-4/5 2012

Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster, Per Lind, Travelmaster

Kategoriregler
Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.
Allmänna forumregler

Bilder från Poznan, Lodz och ånga i Wolsztyn 25/4-4/5 2012

Inläggav Travelmaster » ons 15 feb, 2012 17:37

Vi har hört talas om det men få har varit där - de fantastiska ångdagarna i Wolsztyn, Europas sista utpost för ånglok. Men givetvis blir det mycket el också - vi skall besöka det stora spårvägsnätet i Poznan och det interurbana nätet Lodz. Från att ha varit stadsägt och nedläggningshotat såldes förortsnätet till grannkommunerna. Nu har staden köpt tillbaka - och håller på att lägga ned. Passa på att bese näten innan det är försent. Vill man, kan man göra en dagsutfärd från Lodz till Krakow eller Warszawa om man inte vill tillbringa tiden med förortslinjerna. SSS planerar dock för en ”riktig” resa både till Krakow och Warszawa framöver.

DAG 1. On 25/4 2012.I år är det premiär för oss med Veolia som transportör. Tyvärr har dom inte fått sina sovvagnar i tid så vi får liggvagnskupéer men i grundpriset för 4 personer och med tillägg för 2 eller 1. Från Malmö avgår tåget 21.25 och ankommer Berlin 06.08.

DAG 2. To 26/4 2012.Efter ankomst Berlin byter vi till snälltåget till Poznan dit vi ankommer 09.26. Efter incheckning på hotellet är det fritt fram att utforska staden som har ett mycket stort spårvägsnät. 3 linjer är ersatta med bussar under moderniseringen men trots detta finns massor att se.
DAG 3. Fr 27/4 2012.Frukost. Idag hoppas vi på ett besök hos spårvägen. Resten av dagen fri.

DAG 4. Lö 28/4 2012.Frukost. Idag är det den stora ångtågsdagen. Vi åker till Wolsztyn, Europas sista utpost med ånglok, inte bara på museum utan även i reguljär trafik. Vi besöker depån samt är med på den stora ångloksparaden. Vilka ånglok som gästar vet vi ännu inte men det brukar komma några tyska.

DAG 5. Sö 29/4 2012.Frukost. Halva dagen fri för egna utfärder. Vid 16-tiden åker vi vidare till Lodz, dit vi ankommer vid 19.30-tiden.Incheckning och sedan en första kvällstitt.

DAG 6. Må 30/4 2012.Frukost. Vi börjar med ett besök hos spårvägen för att se var dom har sin hjul­svarv. Förmodligen ser vi några in­tres­san­ta vagnar undanstoppade på bak­gården. Resten av dagen fri.

DAG 7. Ti 1/5 2012.Frukost. För dom som vill åker vi gemensamt till någon av ändstationerna utefter de långa enkelspåriga förortslinjerna. Resten av dagen fri för egen returresa till staden. Vi är nog några stycken som stannar på vägen och filmar. Linjerna har mycket av Ruhrområdets 50-talskaraktär över sig med spårväg i väg­ens kant.

DAG 8. On 2/5 2012.Frukost. Dagen fri för egna strövtåg. Möjlighet finns att över dagen besöka Krakow eller Warszawa. SSS kommer dock göra en egen resa dit inom några år men vill man ha lite mer än Lodz att titta på så är det ett alternativ.

DAG 9. To 3/5 2012.Frukost. Vid 14-tiden är det dags att lämna Lodz och den intressanta interurbana spårvägen. Vi byter tåg i Kutno och ankom­mer Berlin Hbf vid 20-tiden. 22.31 avgår vårt tåg till Sverige.

DAG 10. Fr 4/5 2012.Vi ankommer Malmö 08.10 varefter vi byter till tåget mot hemorten. En upplevelserik resa både vad gäller el som ånga med många bilder i bagaget.

FAKTA-RUTA
INGÅRTågresa Stockholm-Malmö, Berlin-Poznan-Wolsztyn-Lodz-Berlin i sittvagn, Malmö-Berlin ToR i 4-bädds liggvagn.Del i dubbelrum med dusch/wc 3xPoznan, 4xLodz. 7xFrukost.Dagsbiljetter i Poznan och Lodz. Samtliga en­tréer för gemensamma aktiviteter och utflykter.
FLYG
Vi har några biljetter på hand till ett lite billigare pris så om Du är snabb och bokar blir det ett avdrag på nedan pris. Bokar Du sent kan det bli ett tillägg. Flygbiljetten är fast så snart Du anmält Dig men övrigt arrangemang kan avbokas om något skulle hända intill 6 veckor före avresa. Du kan också köpa flygbiljetten själv.
PRISER: 9.875,- Del i 4-bäddskupé + dubbelrum enl. Ovan.
1.450,- Tillägg per person i 2-bäddskupé
2.800,- Enkelrumstillägg hotellen.

INGÅR EJ: Luncher, Middagar, Personliga utgifter.
Omgående anmälan! Ring 0582/51090 och/eller maila: resor@sparvagssallskapet.se

Maila gärna så skickar vi en pdf med resebeskrivning och bilder. resor@sparvagssallskapet.se
Användarvisningsbild
Travelmaster
Personal
Personal
 
Inlägg: 70
Blev medlem: fre 03 jun, 2005 12:02

Återgå till Resesektionen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst