Bilder från USA västkusten 25 oktober - 19 november 2010

Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster, Per Lind, Travelmaster

Kategoriregler
Stockholmsavdelningens Resesektion för alla medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet. Frågor odyl via e-post till arrangören.
Allmänna forumregler

Bilder från USA västkusten 25 oktober - 19 november 2010

Inläggav Travelmaster » mån 02 aug, 2010 22:29

Nu är det dags att fortsätta med vår ut­forsk­ning av amerikanska spår. För dom som är med på hela resan blir det lite kärt åter­seende och en hel del nytt, för även om vi återkommer till några platser så har det hänt en hel del där och dom som inte var med sist får några godbitar extra.Vi har försökt plocka ihop ett intressant pro­gram som skall spegla både gammalt som nytt och med vyer helt otroliga.Programmet är också anpassat för dom som inte är så spårintresserade varför även sam­bon kommer att få full valuta och vara nöjd.

Vi delar in resan i 4 huvuddelar:
1. Chicago-San Diego
2. Chicago-Seattle
3. Seattle-Portland-San Fransisco.
4. San Fransisco-Los Angeles.
5. Los Angeles-Las Vegas-Hooverdammen-Grand Canyon-Sedona-Phoenix-San Diego. Man kan avsluta i Phoenix om man vill.

Som alltid kan man kombinera friskt och vi läm­nar ett specialpris som bara inkluderar det Du är med på, varför de angivna priserna bara skall ses som ungefärliga och för­hopp­ningsvis blir det mycket billigare. Först när vi vet hur många som skall vara med på resp. delsträcka kan vi beräkna pri­set för den sträckan och ju fler vi blir desto billigare i och med att vi kan få grupprabatter.

DAG 1. Må 25/10 2010 Hemorten-Chicago
Vi lämnar Stockholm/Göteborg/Köpenhamn tidigt för att samlas i Frankfurt, som det ser ut nu. I Chicago tar vi oss till hotellet för 2 övernattningar. Fri eftermiddag.

DAG 2. Ti 26/10 2010 Chicago
Frukost. Vi besöker en av de få kvarvarande interurbanspårvägarna, East Troy Interurban, som fortfarande har godstrafik med trolley­stångs­försedda lok. Persontrafiken är idag mu­sei­trafik medan godstrafiken sker på kom­mersiella grunder - även om det är i blygsam omfattning.

DAG 3/4. On-To 27-28/10 2010 Chicago-Tåg
Frukost. Förmiddagen fri. Efter lunch tar vi oss till stationen för att borda Amtraks ”Em­pire Builder” vilken för oss utmed den mäk­ti­ga Mississippi-floden mot Minneapolis. När vi vaknar nästa morgon korsar vi prärien i North Dakota på vår väg mot de höga ber­gens Montana. Vyerna är enastående och man tror knappt det är sant allt det vackra man ser. Under tågresan ingår helpension fr.o.m middag dag 1 till frukost sista mor­gonen.

DAG 5. Fr 29/10 2010 Tåg-Seattle
Ankomst Seattle vid 10.30-tiden - om tåget är i tid, vilket det sällan är på så här långa di­stanser vilket också är tjusningen. Incheck­ning på hotell 2 nätter och sedan fri tid. Idag ingår inte åk-biljetter p.g.a. krångliga regler.

DAG 6. Lö 30/10 2010 Seattle
Frukost. Seattle har ett stort trådbussnät, en mo­dern spårväg och en Alweg monorail­bana vilken är kvar från världsutställningen 1962.

DAG 7. Sö 31/10 2010 Seattle-Portland
Frukost. Vi tar tåget till den nyöppnade spår­vägen i Takoma varefter vi fortsätter till Port­land.

DAG 8. Må 1/11 2010 Portland
Frukost. Hela dagen att utforska spårvägen i denna nu relativt gamla spårvägsstad. Här finns 4 lightrail-linjer och en spårväg

DAG 9. Ti 2/11 2010 Portland-Tåg
Frukost. Förmiddagen fri varefter vi bordar tåget som för oss till Sacramento.

DAG 10. On 3/11 2010 Tåg-San Fransisco
Vi anländer tidigt till Sac­ra­men­to, Cali­for­ni­ens hu­vud­stad. Bagaget lämnar vi på statio­nen för att sedan äta frukost. Här har man invigt minst 2 nya sträckor sedan vår sista visit och dess­utom har man ett av världens finaste järnvägsmuséer att titta på. På efter­middagen tar vi tåget till Richmond där vi byter till BART-­tunnelbana för den sista biten in till San Fransisco.

DAG 11. To 4/11 2010 San Fransisco
Frukost. Ledig dag för fria aktiviteter. Vi som varit där tidigare har en del nytt att titta på och andra hur mycket som helst.

DAG 12. Fr 5/11 2010 San Fransisco
Frukost. Idag är det tänkt att ta Caltrain-tåget ned till San Jose för att där bese spårvägen.

DAG 13. Lö 6/11 2010 San Fransisco

Frukost. En ledig dag för fri åkning.

DAG 14. Sö 7/11 2010 San Fransisco-Los Angeles
Idag blir det enkel frukost för att sedan ta BART-tunnelbanan till Oakland. Några kvar­ters promenad till Jackson Square där vi bordar Coast Starligt vilken för oss ned till Los Angeles. Först genom inlandet och sedan en sträcka efter kusten. Till hotellet för övernattning.

DAG 15. Må 8/11 2010 Los Angeles
Frukost. Med tunnelbanan tar vi oss till Holly­wood och Manns Chinese Theatre, be­römd för stjärnornas hand- och fot­av­tryck i gatan och massor av filmpremiärer. Vi fort­sätter sedan till Universal Studios där vi får se hur man luras på film.

DAG 16. Ti 9/11 2010 Los Angeles
Frukost. Ledig dag för egna utfärder.

DAG 17. On 10/11 2010 Los Angeles
Frukost. Idag skall vi ta oss ned till San Pe­dro och bese den återuppståndna Pacific Electric-sträckan med en replikavagn och ett original. Vi ser också de säregna Tarpets, vattendammar där det fortfarande bubblar gas och olja och där förhistoriska djur som kom för att dricka vatten drunknade.

DAG 18. To 11/11 2010 Los Angeles
Frukost. Perris i Orange County är känt för sitt enorma järnvägs- och spår­vägs­mu­se­um med både smalspåriga spårvagnar från Los Angeles och nor­mal­spåriga interurbans från ett av världens största interurbansystem - Pacific El­ec­tric.

DAG 19. Fr 12/11 2010 Los Angeles-Las Vegas
Frukost. Idag bär det av ut i öknen för att komma till spelstaden nummer ett - Las Ve­gas. Här ser vi en massa ”teater­före­ställ­ning­ar” på gatan och hoppas på en tur med Mo­no­railbanan.

DAG 20. Lö 13/11 2010 Las Vegas-Flagstaff
Frukost. Vi åker via den fantastiska Hoo­ver-­dam­men och kommer till den gamla gruv­staden Oatman vid den legendariska Route 66. På efter­mid­dagen an­län­der vi till Flagstaff där vi skall bo i 2 nätter.

DAG 21. Sö 14/11 2010 Flagstaff
Frukost. Idag är det dags att besöka in­dian­land och det fantastiska Grand Canyon där vi gör flera stopp vid de olika utsikts­punkt­erna.

DAG 22. Må 15/11 2010 Flagstaff-Phoenix
Frukost. Vi tar oss ned till Sedona där vi ser fantastiska monumentala berg varefter öknen åter kommer fram. Straxt före Phoenix har vi sänkt oss ytterligare och vips dyker dom upp, de säregna Saguaro-kaktusarna. Till Phoenix kommer vi sen eftermiddag så vi hinner göra en första bekantskap med den nya spårvägen.

DAG 23. Ti 16/11 2010 Phoenix-San Diego
Frukost. Vi beser spårvägen på för­mid­dag­en och på eftermiddagen bär det av till San Diego, en av de första nya spårvägsstäderna som nu har många år på nacken.

DAG 24. On 17/11 2010 San Diego
Frukost. I denna stad på gränsen till Mexico ser vi stadens 3 linjer eller kan besöka det världs­berömda akvariumet.

DAG 25. To 18/11 2010 San Diego-Los Angeles-Flyg

Frukost. Dags att lämna USA så vi åker upp till Los Angeles för att checka in på flyget.

DAG 26. Fr 19/11 2010 Flyg-Hem
Förmodligen blir det Lufthansa och då flyger vi direkt till Frankfurt för planbyte mot Stock­holm/­Göteborg/Malmö. Åter i verk­lig­het­en efter en oförglömlig resa.

Beroende på tid och ekonomi kanske man inte kan vara med på hela resan, då finns möjlighet att ansluta eller avvika vid följande platser:
Chicago
San Fransisco
Los Angeles 1
PhoenixLos Angeles 2

DELSTRÄCKA 2: Dag 1-7. Avresa 25/10. Hemkomst 1/11.
Chicago med besök vid en av de sista interurban-spårvägarna med godstrafik och trol­leystångsförsedda ellok.Tågresa genom de fantastiska viddernas stater där Montana är en verklig höjdpunkt. Av­slutas med Seattle där vi hoppas att vi inte blir sömnlösa på grund av spårvagnar, tråd­bus­sar eller monorailbana.

DELSTRÄCKA 3: Dag 8-13.Avresa 29/10. Hemkomst 8/11.
Spårväg och lightrail samt monoral i Seattle. Tåg Seattle-Portland med stopp vid Takomas nya lightrail. Portland har lightrail och spårväg. Tåg till Sacramento där vi ser spårvägen och järnvägsmuséet. Tåg till San Fransisco med cable cars, spårvagnar och trådbussar. Utfärd till San Jose’s spårväg.

DELSTRÄCKA 4: Dag 11-18.Avresa 3/11. Hemkomst 13/11.
San Fransisco med cable cars, spårvagnar och trådbussar. Utfärd till San Jose’s spårväg.Tåg till Los Angeles. Universal filmstudios, de berömda avtrycken utanför premiärbion Manns Chinese Theatre och de säregna Tar­pets - oljekällor där förhistoriska djur drunk­nade. Vi ser spårvägar, tunnelbana och massor av rester från världens största in­ter­ur­ban­spårvägsnät, Pacific Electric.

DELSTRÄCKA 5: Dag 15-26.Avresa 7/11. Hemkomst 19/11.
Universal filmstudios, de berömda av­tryck­en utanför premiärbion Manns Chinese Theatre och de säregna Tarpets - oljekällor där förhistoriska djur drunknade. Vi ser spår­vägar, tunnelbana och massor av rester från världens största interurbanspårvägsnät, Pacific Electric.Med minibuss till Las Vegas med mo­no­rail­bana, förbi Hovver-dammen. Dagsutflykt till Grand Canyon. Via Sedona och mo­nu­men­tala berg till den nyöppnade spår­vägs­staden Phoenix. Vidare mot kusten och San Diego vilken bjuder på spårvagnar och väl­känt akvarium.

FAKTA-RUTA
INGÅR GRUNDRESA:

Flygbiljett Sverige-Chicago, Los Angeles-Sverige. Tågbiljett Chicago-Seattle, Seattle-Takoma-Portland, Portland-Sacramento-Richmond-San Fransisco, Oakland-Los Angeles. Del i sovkupé Chicago-Seattle, Portland-Sacramento. Sittplats övriga sträckor. Del i dubbelrum: 2xChicago, 2xTåg, 2xSeattle, 2xPortland, 1xTåg, 4xSan Fransisco, 4xLos Angeles, 1xLas Vegas, 2xFlagstaff, 1xPhoenix, 2xSan Diego, 1xFlyg. 22x Frukost, 3xLunch, 3xMiddag. Lokaltrafikbiljetter i Seattle (utom ank.dagen), Takoma, Portland, Sacramento, San Fransisco, San Jose, Los Angeles, Phoenix, San Diego, enkelbiljett i Las Vegas. Nationalparksentréer, alla inträden och utfärder vi gör tillsammans enligt programmet. Dricks för allt vi gör tillsammans, ca 2000,-/pers
PRISER:
45600,- Del i dubbelrum enl. ovan.
13900,- Enkelrumstillägg.
Avdrag/resp. tillägg vid andra önskemål. Biljetteringspriser gäller när vi fått 15 bokade.INGÅR EJ: Övriga luncher och middagar, Personliga utgifter. Transfer flygplats-hotell-flygplats.Omgående för-anmälan!Flygbiljetten är färskvara och priserna ändras allt efter bokningstillgång.Blir vi fler än 15 erhåller vi grupprabatter på flera ställen varvid priserna sjunker en hel del.

PRISER DELSTRÄCKOR, del i dubbelrum:
26750,- Delsträcka 2, Sverige-Chicago-Seattle-Sverige
29800,- Delsträcka 3, Sverige-Seattle-San Fransisco-Sverige
31700,- Delsträcka 4, Sverige-San Fransisco-Los Angeles-Sverige
31900,- Delsträcka 5, Sverige-Los Angeles-San Diego-Sverige
I delsträckspriset ingår flyg Sverige ToR samt en del överlappningar så vill man vara med på flera sammanhängande delsträckor blir priset betydligt lägre än ovan angivna.

Omgående för-anmälan så vi ser intresset till Per Lind 0582-51090 eller resor@swetramway.org
Användarvisningsbild
Travelmaster
Personal
Personal
 
Inlägg: 70
Blev medlem: fre 03 jun, 2005 12:02

Återgå till Resesektionen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst