Krock mellan buss och spårvagn

Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl. Allmänna forumregler

Krock mellan buss och spårvagn

Inläggav Thomas Lange » fre 08 nov, 2002 9:27

En bussolycka med flera döda och skadade inträffade i går. Men det var bara en övning.

Vid 17.30-tiden, i går, ryckte flera ambulanser och brandbilar ut till SMHI. En buss och en spårvagn hade frontalkrockat. Bussen låg omkullvält med dörrarna mot marken. I bussen fanns flera döda och skadade som behövde omhändertas.

Genom att krossa rutorna med yxor försökte brandmännen komma åt de skadade. Flera nyfikna stod utanför avspärrningarna och tittade på.
Ingen av de förbipasserande visste att det bara rörde sig om en katastrofövning och att de skadade i själva verket var elever på omvårdnadsprogrammet.

Det var bara ett fåtal personer som kände till den här övningen. Syftet var att se hur ambulanspersonalen, brandkåren, polisen, trafikledningen, trafikbolagen och kommunen skulle agera om en liknande olycka inträffade på riktigt.

Och allting gick uppenbarligen inte som man hade hoppats. Det tog alldeles för lång tid innan larmet gick och strömmen stängdes av. Brandmännen tog sig in i bussen för sent. Även NT:s utsända kunde röra sig fritt på "katastrofplatsen". Det hade varit otänkbart om olyckan inträffat på riktigt. Dessa och andra misstag ska utredas i dag.

-Vi ska titta på hur räddningsaktionen gick till. Det är viktigt att vi uppmärksammar alla fel, säger Jan Zetterberg som är kommunen kollektivtrafikansvarige.

Källa: http://www.nt.se/OutPut.asp?ArticleID=1 ... eStateID=2
Ju förr dess bättre.
Användarvisningsbild
Thomas Lange
 
Inlägg: 2097
Blev medlem: tis 06 aug, 2002 12:17
Ort: Stockholm - Lidingö

Återgå till Spårtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster