MP: Bygg spårväg på Västerbron

Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl. Allmänna forumregler

Re: MP: Bygg spårväg på Västerbron

Inläggav Enceladus » ons 09 maj, 2018 14:26

Jag har startat en egen tråd för Trafikförvaltningens senaste studie av kollektivtrafikförsörjningen av Norra Djurgårdsstaden. Flera aspekter som tas upp i studien är även relevanta för en eventuell spårväg på Västerbron. Bland annat nämns att det inte är lämpligt att förlänga fyran till Loudden, åtminstone inte som busslinje. Det rekommenderade alternativet är en avgrening av Spårväg City. Då blir det fyra linjer på den gemensamma sträckan, vilket inte heller är helt problemfritt. På sikt kan Louddsgrenen behöva en egen bana, vilken då skulle kunna fortsätta mot Västerbron.

Jag delar studiens slutsatser avseende utbyggnadens etapper. Sträckan mellan Djurgårdsbron och Ropsten bör byggas på en gång. Avgreningen till Loudden kan vänta, vilket också konstateras i studien. När den blir aktuell kan möjligheten att dra linjen till Odenplan utredas på nytt. En annan viktig aspekt för Loudden är Östlig förbindelse. Det blir svårt att kombinera både busskörfält och spårvägar. Allt hänger alltså ihop.
Enceladus
 
Inlägg: 3113
Blev medlem: tor 29 jun, 2017 17:23

Föregående

Återgå till Spårtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: august och 5 gäster