Aftonbladet: Låt inte Västlänken bli en ny Citybana

Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl. Allmänna forumregler

Aftonbladet: Låt inte Västlänken bli en ny Citybana

Inläggav Enceladus » mån 15 jan, 2018 23:27

I år är det dags att sätta spaden i marken för bygget av Västlänken. På många sätt är Västlänken jämförbar med Citybanan i Stockholm och Citytunneln i Malmö. På sin ledarsida önskar dock Aftonbladet att Västlänken inte blir en ny Citybana. För den som inte orkar läsa artikeln kan det vara oklart vilken av Citybanans många brister som åsyftas. Det som diskuteras är säkerheten. Sex personer förlorade livet under bygget av Citybanan. Nu varnar facken för att Västlänken kan bli en upprepning. Det är nämligen de billigaste entreprenörerna som ska bygga tunneln. Fackförbunden frågar nu sig om de pengarna inte sparas in på säkerheten. Är den fackliga oron befogad? Vad kan göras för att inte upprepa Citybanans misstag? Varför blev just Citybanan särskilt drabbad av arbetsplatsolyckor (t.ex. jämfört med Citytunneln)?
Enceladus
 
Inlägg: 2674
Blev medlem: tor 29 jun, 2017 17:23

Re: Aftonbladet: Låt inte Västlänken bli en ny Citybana

Inläggav BSB101 » tis 16 jan, 2018 7:14

Generellt är det enklaste sättet att hålla nere antalet tillbud och olyckor på byggnadsarbetsplatser att följa den lagstiftning samt reglerna som finns på området. En sådan enkel åtgärd skulle räcka långt, sedan gäller det att aldrig släppa arbetet med arbetsmiljön utan att jobba på och jobba proaktivt.
SSS-forum - där det är helt okej att generalisera och komma med direkta felaktigheter om grupper så länge det är rätt grupper och man avslutar med en smiley. ;)
BSB101
 
Inlägg: 2098
Blev medlem: tis 17 aug, 2010 6:43
Ort: Sollentuna


Återgå till Spårtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster