Ormbacka

Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl. Allmänna forumregler

Ormbacka

Inläggav Inge » tis 20 jun, 2017 11:22

Växthusvägen och Vinlandsvägen är nu förenade i det som har kallats Ormbackaleden. Vad det aktuella namnet är vet jag inte. Hur som helst åkte jag den aktuella vägen idag och kunde konstatera att man byggt rondellen för framtida anslutningar till vägar ut på Gärdet vid Ormbacka.

Ett tämligen idealiskt läge för en ny stadsdel om man förlänger Bararbytunnelbanan en station. Men hur ser planerna ut. Avser Järfälla kommun att snarast möjligt fylla gärdet med radhus eller låter man möjligheten kvarstå?
Att inte kunna skilja på tro, tycka och tänka är onyanserat.
Användarvisningsbild
Inge
 
Inlägg: 4980
Blev medlem: mån 20 apr, 2009 12:11

Re: Ormbacka

Inläggav Lars_L » fre 23 jun, 2017 9:29

Det finns ju en plan för Ormbacka med blandad bebyggelse. Dock inte i storleksordning som motiverar t-bana dit. Fokus ligger istället på Södra Veddesta för att bygga bostäder där, och där det ju redan planeras för t-bana, genom att kunna öppna en ytterligare uppgång från t-banan.

Men det är klart att man kanske skulle ompröva området kring Ormbacka med tanke på detta. Nu planerar man väl också att bygga flerfamiljshus längs byleden, så det förtätats väl totalt rätt mycket i området.
Lars_L
 
Inlägg: 2101
Blev medlem: sön 09 nov, 2014 11:47


Återgå till Spårtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster