Fler spårvagnsturer i Göteborg

Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl. Allmänna forumregler

Fler spårvagnsturer i Göteborg

Inläggav Harald » tor 29 sep, 2016 20:31

Den 7 november får spårvagnslinjerna Göteborg nya tidtabeller med ökad trafik. Tidtabellerna finns nu på Västtrafiks webbplats. Man har gått ifrån principen att alla linjer har samma turtäthet. Hittills har de gått var nionde minut morgon och eftermiddag och var tionde minut mitt på dagen. Några undantag har funnits med sexminuterstrafik från Saltholmen och åttaminuterstrafik från Bergsjön på morgonen, men nu blir flera skillnader. Linjerna 1 och 5 får åttaminuterstrafik på eftermiddagen. Linje 6 får åttaminuterstrafik från Kortedala en timme på morgonen. Linjerna 7 och 11 får åttaminuterstrafik cirka 7-18, dock blir det sexminuterstrafik en timme på morgonen från Saltholmen och en knapp timme från Bergsjön. Det här blir ju bra för Bergsjön och det område som betjänas av elvan i väster. Sämre blir det Tynnered och Länsmansgården när de två linjerna får olika turtäthet delar av dagen så att man mister de jämna intervall man har haft hittills.
Harald
 
Inlägg: 7829
Blev medlem: sön 24 nov, 2002 11:04
Ort: Majorna

Återgå till Spårtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron