Enkelspår för ny spårväg - Valencia

Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl. Allmänna forumregler

Enkelspår för ny spårväg - Valencia

Inläggav gek » sön 31 maj, 2015 20:50

I Valencia i Katalonien försvann de sista spårvagnarna redan 1970. Två separata system av meterspåriga elektriska förortsbanor blev dock kvar, och har från 1980-talet byggts ihop med tunnelsträckor och uppgraderats till metrostandard. Eller snabbspårväg helt på egen banvall om man så vill.

En del sträckor var det dock olämpligt att bygga ut till metro. Det gällde bland annat en tvärlinje i norra ytterområdena. 1989 såg den ut så här:
Bild
Helt järnvägsmässig bana, men vagnarna är spårvagnar som man tagit över från den belgiska spårvägsförvaltningen SNCV

Den här banan ersattes/ombyggdes till en modern spårväg, huvudsakligen på eget utrymme i gatans mitt. Sedan har ytterligare spårvägssträckor tillkommit. Karta metro och spårväg. Linjerna 4, 6 och 8 är spårväg Linje 8 är en matarlinje till metron, och den är enkelspårig på den korta sträckan mellan Grau-Canyamelar och Marina Reial Joan Carles I:

Bild

Bild

Bild
/Gunnar Ekeving
gek
 
Inlägg: 842
Blev medlem: fre 06 aug, 2004 21:40
Ort: Vid linjen

Återgå till Spårtrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Silverfisk, TKO och 3 gäster