Sida 1 av 1

Var är detta vykort taget?

InläggPostat: lör 17 mar, 2018 9:36
av bark
Bild

Bild

Från ett annat forum. Var är denna bild, som är ett vykort, taget? Vi tycker oss ha sett "Zeitung" på kiosken till höger så något tysktalande område är det. Det låg tillsammans med ett kort på Stralsund, men där är det inte enligt lokalkunniga.

Re: Var är detta vykort taget?

InläggPostat: ons 28 mar, 2018 20:36
av Leif Steen
Trolley och Tyskland borde väl kunna minimera urvalet rejält, jag kan inte tyska spårvägsstäder, så jag vill inte ens försöka gissa.

Re: Var är detta vykort taget?

InläggPostat: tor 29 mar, 2018 9:01
av Anders Hanquist
Trolley var rätt vanligt förr, fanns ju t o m i Stockholm. Det tyska språkområdet var också större förr. Så det behöver inte nödvändigtvis vara det nuvarande Tyskland/Österrike/Schweiz utan även delar av Polen,Tjeckien med flera. Så det är kanske svårt för oss i ett utomstående område att lösa det. Möjligen kan man börja med att utesluta städer som aldrig haft trolleystång. Spårvidden kan vara svår att tolka utifrån bilden, annars hade ju det också kunnat utesluta vissa orter. Om bilden återfanns tillsammans med bilder från Stralsund, men inte är därifrån, kanske man kan börja forska längs Östersjökusten.

Re: Var är detta vykort taget?

InläggPostat: tor 29 mar, 2018 9:04
av Anders Hanquist
Tillägg till ovanstående: Österrike eller Tjeckien (Sudetområdet) kan vi glömma. Det hade ju vänstertrafik då.

Re: Var är detta vykort taget?

InläggPostat: tor 29 mar, 2018 13:10
av Anders Hanquist
Berlin hade trolley till 1948, Hamburg ända till nedläggningen på 70-talet. Stolparna och gatlyktorna talar kanske för en storstad.