Bukarest juli 2005

Visa bilder på spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik här!

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Visa bilder på spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik här!
Allmänna forumregler

Bukarest juli 2005

Inläggav Olle » fre 02 sep, 2005 16:13

Bukarests tunnelbana är inte som andra tunnelbanor. Nätet är nästan obegripligt, skyltningen likaså och man kör inte med de för östeuropa vanliga ryska tunnelbanevagnarna, utan har egentillverkade vagnar. Rumänien låg väl till tekniskt ett tag innan det gick snett någonstans i en diktators huvud och man satsade på fel produkter.


Bild


Bild


Bild


Bild

4 linjer finns det, vi åkte bara linje 1. På den linjen går de äldre parkopplade vagnarna i 4-vagnarståg. Det finns även moderna vagnar men dem såg vi inte heller.

Vid Piata Unirii ligger världens näst största byggnad, nämligen Ceausescos nationalförsamling. Det var där han stod och såg snopen ut när man i maj 1989 buade ut honom vid ett av hans tal från byggnaden, varefter han fängslades och arkubuserades tillsammans med sin hustru efter en sumarisk rättegång i en skolsal. Den som skjöt tog sedemara livet av sej fick vi veta av några vi pratade med på tåget mellan Resita och Timisoara. Det var i Timisoara den rumänska revolutionen började med demonstrationer och en handfull skjutna demonstranter.

8) lle.
:-)lle
Användarvisningsbild
Olle
 
Inlägg: 3201
Blev medlem: sön 01 sep, 2002 16:45
Ort: Stockholm

Återgå till Spårtrafik (bilder)

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster