Sida 1 av 1

Bokrean, med böcker från Trafiknostalgiska förlaget

InläggPostat: sön 23 feb, 2014 23:21
av LÅ1
På Drottninggatan i Stockholm finns den lite udda, och billiga, bokhandeln Drottninggatans bok & bild. I listan över deras reaböcker finns ett antal titlar från Trafiknostalgiska förlaget. En del handlar om spårtrafik och bussar. Pris från 35 kronor och uppåt. Sök efter "Trafik-nostalgiska" i deras lista i pdf-format som det länkas till på butikens hemsida. (Alla titlar ligger inte samlade i listan.)

För övrigt så har Trafiknostalgiska förlaget en butik på Österlånggatan 20. Om de har någon rea-satsning vet jag inte.

Re: Bokrean, med böcker från Trafiknostalgiska förlaget

InläggPostat: mån 24 feb, 2014 0:55
av roggek
Drottninggatans Bok & Bild har alltid haft bra mycket lägre priser på TNFs böcker. Ibland faktiskt ända upp till 50% av ordinariepriset.

http://goo.gl/maps/Hfvif

Tunnelbana till T-centralen utgång Sergels Torg, sedan 5 minuters promenad längs Drottninggatan söderut ca 350 meter.

Re: Bokrean, med böcker från Trafiknostalgiska förlaget

InläggPostat: mån 24 feb, 2014 1:16
av Hechtwagen
T-Centralen? Är det den stationen som hette Centralen förut?

Re: Bokrean, med böcker från Trafiknostalgiska förlaget

InläggPostat: mån 24 feb, 2014 12:37
av roggek
Hechtwagen skrev:T-Centralen? Är det den stationen som hette Centralen förut?

Ja, typ...För över 46 år sedan...
Närmare bestämt 27 januari 1958 :cheesygrin:

Re: Bokrean, med böcker från Trafiknostalgiska förlaget

InläggPostat: tor 27 feb, 2014 18:42
av LÅ1
Inge skrev:Drottninggatans bok och bild är förstås bra eftersom de stabilt år efter år har bra reapriser. Andra kör en drive något år för att sedan locka kunderna med minnet under några år och högre priser då. En bokhandel som kommit igen i år, de har varit bra för flera år sedan också, är Bokskotten. I år hade de nog den bästa rean av alla inklusive några trafiknostalgiska böcker. Själv förlorade jag någon hundralapp på att inte gå dit först utan redan köpt böckerna på Hedengrens. Hade i de fallen inte med trafiknostalki att göra. Men Hedengrens är ju bra på så vis att de torde ha det största utbudet. Även på det trafiknostalgiska området faktiskt.

Bokskotten har 40% på allt nu i några dagar. (Vissa titlar kan vara undanplockade, men det är jag inte säker på.) Men en del reaböcker som i grannbutiken kostar 65 spänn kostar på bokskotten 98 före rabatten, så skillnaden är inte så stor som man lätt tror!

Re: Bokrean, med böcker från Trafiknostalgiska förlaget

InläggPostat: fre 28 feb, 2014 18:38
av LÅ1
Även Stockholms stadsmuseum har bokrea i sin butik. Kanske gäller fler museum? Dock inte generell rabatt, utan ett stort antal titlar till bra pris.
Köpte en fotobok, häftad, för 25 kr: Stockholmare under 100 år.
(Titeln skall tolkas som att Stockholmare dokumenterats under 100 år. En bild per år 1898 till 1997. Men jag tror också att det stämmer att alla avbildade stockholmare i boken är under 100 år. :wink: )

Re: Bokrean, med böcker från Trafiknostalgiska förlaget

InläggPostat: lör 01 mar, 2014 17:10
av M_M
Det glädjer mig att få veta att det faktiskt finns bokhandlare som har rea på riktigt, och inte bara som de stora kedjorna prånglar ut skönlitterär dynga mer eller mindre producerat för rean...