Morgonkaffe- och spårvagnsdiggarställe 29

Tipsa om lokaltrafikskultur som böcker, film, museer, krogar, resmål, platser, linjer, städer osv. (endast för registrerade användare)

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Tipsa om lokaltrafikskultur som böcker, film, museer, krogar, resmål, platser, linjer, städer osv. (endast för registrerade användare)
Allmänna forumregler

Morgonkaffe- och spårvagnsdiggarställe 29

Inläggav Olle » tor 10 apr, 2008 18:23

Om man är riktigt kaffesugen på morgonen men fortfarande vill kolla in spårvagnarna så kan man slinka in på ett litet fik i hörnet på 11th och Morrison i Portlands Pearl District strax norr om Downtown. På Morrison ser man då alla tre MAX-linjerna passera genom staden västerut. Gula linjen vänder dessutom utanför diametralt mot fiket. Och på 11th passerar de tjeckiskbyggda låggolvsvagnarna på 11th. Som brukligt i många nordamerikanska städer går spåvagnslinjerna på olika gator i olika riktningar eftersom biltrafiken sällan är dubbelriktad i städerna. Man håller som bäst på att bygga ännu en spårvägslinje (Streetcar) i staden något kvarter österut. Invigning nästa år. De tre MAX-linjerna är långa och går ut till bland annat Expo och flygplatsen. Även de byggs ut med nya linjer. Steetcarlinjen har en liten vagnhall under en av motorvägarna genom / över staden. Portland är en hamnstad i Oregon vid gränsen till staten Washington i västra Förenta Staterna. En trevlig stad i en trevlig stat som är ganska europeisk utseendemässigt. Höga berg och mycket skogar samt nära till Seattle, Tacoma och Vancouver (Kanada) för den spårvägsintresserade.

Bild


Bild

:D lle.
:-)lle
Användarvisningsbild
Olle
 
Inlägg: 3196
Blev medlem: sön 01 sep, 2002 16:45
Ort: Stockholm

Återgå till Kultur & nöjen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst