Öl, mat och smalspårsdiggarställe 19

Tipsa om lokaltrafikskultur som böcker, film, museer, krogar, resmål, platser, linjer, städer osv. (endast för registrerade användare)

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Tipsa om lokaltrafikskultur som böcker, film, museer, krogar, resmål, platser, linjer, städer osv. (endast för registrerade användare)
Allmänna forumregler

Öl, mat och smalspårsdiggarställe 19

Inläggav Olle » ons 12 mar, 2008 16:11

I Aquas Calientes (varma vattnet) finns det en del trevliga ställen att ta sej en matbit med valfri dryck, och en del ligger på en gammal lastkaj vid den smalspåriga järnvägen. De tre dagliga tågen från Cusco stannar dock vid den övre stationen vid ett sidospår hundra meter tidigare. När vi kom på kvällen så åkte vi dock med tåget som passerar Aquas Calientes på spåret som syns i bilden och som förr gick ganska lång ner mot Amazonas men nu bara går till kraftverket en bit bort, efter översvämningar. Att vi kom så sent berodde på att vi ville komma upp till Macho Piccho med morgonbussen och se dimmorna lätta och solen bryta igenom, och att det var folktomt. Alla tusristerna kommer med de tre tågen kring lunchtid. Och vi fick verkligen uppleva nått fantastiskt, men det är en annan historia.

Bild

..... fast ett par bilder kan jag inte undlåta att visa er:

BildBild

Staden återupptäcktes 1912 efter att ha legat glömt i 600 år, och den ligger trots sitt höga läge 400 meter under Cusco, Incans huvudstad när Spanjorerna erövrade Sydamerika. En annan stad, Olentaytambo som ligger mellan dessa städer, är tämligen välbevarad från Incatiden eftersom spanjorerna efter erövrandet av Cusco och övertagandet av makten inte brydde sej om att tränga vidare in mot Amazonas i större utsträckning. Vi åkte tåget på kvällen från Olentaytambo till Aquas Calientes och det åkte nästan bara infödda (mest aymaraindianer) med det tåget. En trevlig resa, rekommenderas. Men ta med varma kläder.

8) lle.
:-)lle
Användarvisningsbild
Olle
 
Inlägg: 3196
Blev medlem: sön 01 sep, 2002 16:45
Ort: Stockholm

Återgå till Kultur & nöjen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst