Sida 1 av 1

SL:s trygghetsvärdar ska ha väktarutbildning

InläggPostat: tis 07 jul, 2020 18:19
av LÅ1
"SL anlitar väktare som trygghetsvärdar efter Lugna gatan".

Det har väl funnits både ungdoms- och trygghetsvärdar i SL-trafiken tidigare. Var även trygghetsvärdarna inhyrda från Lugna gatan?

Tidigare har man väl inte haft väktare i SL-trafiken, bara ordningsvakter. Och de senare blir förstås kvar. Däremot har man anlitat väktare för att spana på kl-ttr- och andra vandaler har jag förstått.

Re: SL:s trygghetsvärdar ska ha väktarutbildning

InläggPostat: tis 07 jul, 2020 18:44
av BSB101
Frågan är varför SL blundade så länge? Att Lugna gatan bestått av tveksamma och kriminella personer har varit känt i alla fall i en tjugo år.

Re: SL:s trygghetsvärdar ska ha väktarutbildning

InläggPostat: mån 13 jul, 2020 6:37
av NerdBoy
Nu flöt det upp ett minne från 90-talet, när Non Fighting Generation (med svarta jackor) och Guardian Angels (med röda jackor och baskrar) konkurrerade om att skapa lugn och ordning i tunnelbanan. En kväll råkade jag av en slump hamna strax intill ett stort slagsmål mellan grupperingarna. "Ickevåldskultur"... :lol: :lol: :lol:

Re: SL:s trygghetsvärdar ska ha väktarutbildning

InläggPostat: mån 13 jul, 2020 13:09
av TKO
BSB101 skrev:Frågan är varför SL blundade så länge? Att Lugna gatan bestått av tveksamma och kriminella personer har varit känt i alla fall i en tjugo år.


Ja hur kan det komma sej?
Det ska jag tala om en vacker dag... det började med den beryktade Anders Carlberg.

/TKO

Re: SL:s trygghetsvärdar ska ha väktarutbildning

InläggPostat: mån 13 jul, 2020 13:52
av Hans Wibacke
Trygghetsvärdar med väktarutbildning är säkert en något bättre lösning än "Lugna gatan" var, men ändå bara en halvmesyr (om ens det). Nej, ordningsvakter borde det vara! (betydligt fler av)