Switch to full style
Övriga diskussioner om lokaltrafik som ej platsar i andra forum. (exempelvis lokaltrafik med båtar)

Kategoriregler

Övriga diskussioner om lokaltrafik som ej platsar i andra forum. (exempelvis lokaltrafik med båtar)
Allmänna forumregler
Besvara

Dyrbart upphandlingsfusk i Västernorrland

tor 08 sep, 2016 9:23

Bakgrunden är tydligen att leverantören av biljettsystemet hos Länstrafiken i Västerbotten samt Västernorrlands läns Trafik, gick i konkurs 2011. De två trafikbolagen valde då att inte annonsera upphandlingen av ersättningssystem, utan gav istället uppdraget direkt till en firma man "visste" kunde göra det bra. Värdet av de två kontrakten var en god bit över 20 miljoner per styck.

Sånt här gillar inte konkurrensverket och har krävt bolagen på 1,7 - 1,9 miljoner i upphandlingsskadeavgift. Efter ett par års turer har kammarrätten nu dömt enligt konkurrensverkets ansökan.

"– Hanteringen av stora summor av skattebetalarnas pengar medför berättigade krav på affärsmässigt beteende, god framförhållning och kunskap om de gällande regelverken. När upphandlande enheter, som i de aktuella fallen, brister i dessa avseenden och helt underlåter att konkurrensutsätta omfattande kontrakt finns inga garantier för att skattebetalarnas pengar används på ett effektivt sätt, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom."

http://www.konkurrensverket.se/nyheter/forvaltningsratt-pa-konkurrensverkets-linje--lanstrafikbolag-doms-till-boter/
Besvara