Landshövding kör lokal färja

Övriga diskussioner om lokaltrafik som ej platsar i andra forum. (exempelvis lokaltrafik med båtar)

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Övriga diskussioner om lokaltrafik som ej platsar i andra forum. (exempelvis lokaltrafik med båtar)
Allmänna forumregler

Landshövding kör lokal färja

Inläggav Lennart Petersen » fre 06 maj, 2016 0:01

I Halmstad fanns det före att Slottsbron (nedanför Slottet)kom till en färja tvärs över Nissan. Det var en öppen båt som sköttes av en färjekarl och det fanns tilläggsplats nedanför Slottet och ett på motsatta sidan. Beroende på vart man hade ärende kunde det vara en fördel att åka färjan framför att ta sig runt via Österbro även om det nu kanske inte var någon våldsam tillströmning av resenärer.
Så hände sig att vi i Halland fick en ny landshövding vid namn Reimer Johansson som sedan "regerade" 1943-1959.
Det var en rese ungefär av Lassinantis dimensioner och Reimer är nog den mest omtyckte hövdingen i Hallands historia.
Till professionen var han bonde men hade verkat i Lantbruksförbundet och sedan gjort politisk karriär i Bondeförbundet och blev invald i Riksdagen. Det var den vägen han blev utnämnd till konungens befallningshavare i Hallands län. Som en lite udda grej kom hans son att gifta sig med dottern till Reimers hustru och den dottern blev känd i TV som Charlotte Reimersson och tog sig orädd an konsumentärenden.
Nåväl nu var Reimer helt ny och började inspektera de domäner han satts att övervaka och började med närmsta omgivning utanför bostaden i Slottet och det var där han fann färjekarlen och började höra sig för om hur verksamheten gick till och hur det var att vara skeppare på Nissan.
Färjegubben lyssnade och svarade efter förmåga men lite då och då la han in ett "vell han ta ve, vell han ta ve ? " Reimer undrade vad det var och gubben förklarrade " jag måste tvonget opp i stan i ett ärende så vell han ta ve?" Ja vår hövding undersökte och fann att Pentamotorn visste han väl hur den fungerade så det skulle nog gå. "Det kommer i alla fall inga vid den här tiden" lovade gubben och försvann.
Men när han kom tillbaks visade det sig att det hade varit passagerare och landshövdingen redovisade en summa 25-öringar i inkörda medel.
Färjekarlen menade att han kunde ta pengarna som lön men Reimer hävdade att det enbart varit roligt att vara skeppare på Nissan och så fick det bli.
Ingen lär ha märkt vem det var som var vikarierande skeppare
Lennart Petersen
 
Inlägg: 2050
Blev medlem: sön 21 aug, 2011 21:53

Återgå till Allmänt om lokaltrafik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster