Switch to full style
Viktig information och nyheter om Forum. (administratörer)

Kategoriregler

Viktig information och nyheter om Forum. (administratörer)
Besvara

Problem när tråd spårar ur

ons 24 nov, 2004 9:44

Här på Forum händer det ibland att en tråd spårar ur och tar en helt annan riktning än vad ursprungsförfattaren hade tänkt sig. Detta är förstås något som sker även vid muntliga samtal, och är något man får förvänta sig även i ett forum som vårt. Nu är det inte alltid så lätt att styra eller förutse sådant, ty det som kan inledas med ett liten fråga att reda ut, kan plötsligt utveckla sig till något mycket mer och vid sidan av det ursprungliga. Det är viktigt att du som tänker göra ett inlägg kontrollerar att det som står i rubriken /ämnet verkligen motsvarar det du skriver. Följande regler kan vara till hjälp:

Kontrollera alltid att rubriken passar till innehållet du skriver.
Börja en ny tråd så snart du ser att man spårar ur från det ursprungliga temat, och ordna en hänvisning både till den tråd du kom från, och ett inlägg i den ursprungliga tråden som hänvisar till att du har börjat på en ny tråd.

Bruksanvisning
Det mest användarvänliga sättet är att hänvisa till andra inlägg är genom en aktiv länk. För närvarande görs det manuellt med sk BBCode. Här ser du hur det går till:

Kopiera nätadressen (URL) till inlägget du vill länka till, men kom ihåg att ta bort "-aut" ifall du är inloggad som brukar, för annars kräver du att de som använder länken också är inloggade. (Ungefär hälften av deltagarna är inloggade. )

Markera den inklistrade url:en och klicka på knappen URL som finns i meddelandets verktygsrad. Klart.

Vill du istället få en mer informativ text på din länk, gör enligt exemplet nedan:
Kod:
[url=http://www.sparvagssallskapet.se/forum/viewtopic.php?t=2710]viktigt inlägg[/url]
Besvara