Välkommen till Forum!

Viktig information och nyheter om Forum. (administratörer)

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Viktig information och nyheter om Forum. (administratörer)

Välkommen till Forum!

Inläggav Infomaster » fre 30 aug, 2002 20:48

Forum är öppet igen. Stabilare, mer mångsidigt, friare. Vi hoppas att du ska uppskatta de nya möjligheterna.

Här i "Allmänt om lokaltrafik" kan du diskutera utan krav på registrering så länge du håller dig till ämnet. Om du registrerar dig får du vissa fördelar som en oregistrerad deltagare inte har (se nedan).

I underavdelningen "Visa bilder" kan du visa dina bilder, historiska, nytagna eller bildgåtor utan att belasta "allmänt om lokaltrafik" eller "störa" de som mest vill diskutera. Inget hindrar dock att du även visar klargörande bilder i anslutning till ett debattinlägg. "Visa bilder" är alltså en extra service till bilddiggarna!

För att diskutera i gruppen "Svenska Spårvägssällskapet" måste du vara medlem. Det finns ett registreringsförfarande, där ditt medlemskap verifieras mot medlemsmatrikeln innan första inlägget kan göras. Detta kan ta något eller några dygn.

För att diskutera i gruppen "Nordtrikk" måste du vara aktiv i ledningen för någon av de nordiska museispårvägsföreningarna LTF, SHF, SHS, SSS eller Ringlinien. En ansökan om deltagande kommer att verifieras mot respektive förening för godkännande.

I gruppen "Övrigt" finns några servicefunktioner exklusivt för registrerade användare (man behöver dock inte vara medlem i Svenska Spårvägssällskapet, skilj alltså på medlemskapet och att vara registrerad användare på Forum).

En av dem är "Ordet är fritt". Livet handlar inte bara om spårvagnar och lokaltrafik. Här kan diskuteras andra ting.

En annan är "Spörsmål om Forum" med plats för synpunkter på själva Forum, förbättringsförslag etc.

Här finns också "Testa Forum" Det är platsen att provköra alla kommandon, pröva rutinerna för att lägga ut bilder och för att överhuvdtaget bekanta sig med Forums finesser utan att behöva störa pågående debatt.

Om registrering
Du får alltså debattera och visa bilder fritt utan att registrera dig så länge du håller dig till Forums regler och netikett (dessa finns ovan under logon Spårvägssällskapets Forum.

Fördelen med att regsitrera dig är att du får tillgång till en större del av Forum, en förnämlig integrerad e-posttjänst samt att du kan skydda din identitet. Genom att registrera ditt användarnamn (behöver inte vara ditt vanliga namn, men kan vara det och rekommenderas för den öppenhet som Spårvägssällskapet vill värna), så förvissar du dig om att ingen annan kan göra inlägg i ditt namn. Vare sig du vill använda dit eget namn, säg "Anders Eriksson", eller kalla dig "smalspår", så kan du vara säker på att att få vara ensam om det om du registrerar dig.

Vill du debattera på "Svenska Spårvägssällskapet" måste du dessutom ange ditt medlemsnummer och bli godkänd av Forums Infomaster.

Infomaster och Webmaster
Forum sköts av två funktioner. Webmaster svarar för den tekniska driften. Infomaster svarar för de innehållsmässiga bedömningarna, d.v.s. fungerar som Forums moderator med rätt att påpeka missbruk, hyfsa debatter som tenderar att spåra ur, radera inlägg som bryter mot Forums regler eller svensk lag samt utestänga deltagare som missbrukar Forum.

Webmaster och Infomaster är olika personer. I den mån dessa personer deltar i Forums debatter gör de detta under sina registrerade användarnamn.

Debatten kan börja!
:idea:
Användarvisningsbild
Infomaster
Administratör
Administratör
 
Inlägg: 148
Blev medlem: tis 06 aug, 2002 12:23

Återgå till Meddelanden

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster