Lokalfrågan löst för Gävleavdelningen

fr.v. Gävleavdelningens ordförande Thomas Dahl, Elgro AB:s Gunnar Helin och Daniel Ersson sekreterare i Gävleavdeliningen

fr.v. Gävleavdelningens ordförande Thomas Dahl, Elgro AB:s Gunnar Helin och Daniel Ersson sekreterare i Gävleavdeliningen

Nu är glädjen åter ett faktum i Gävle och Gävleavdelningen. Efter en turbulent och arbetsam period april- december så har vi i sluttampen på 2014 äntligen fått till det och vi kan andas ut och återigen fortsätta det arbete och framåtsträvande vi började att utforma och starta upp i våras 2014.

Gemenskapen och samarbetet är en ledstjärna för oss i Gävleavdelningen och så kommer det att fortsätta nu med förnyade krafter och energi. Samarbetsunionen GUS kommer det att arbetas med under våren 2015 lika med det nystartade samarbetet med Ungdomssektionen i SSS och Muma

Medlemsmötet den 2:e december bevittnade underskrivandet av 3-årskontrakten på hallen och kontoret samt beslutade att sätta upp ett nytt mål för Gävleavdelningen 2019 110-årsjubiléum. Det är viktigt att ha ett mål att arbeta mot. 2014 och 105-årsjubileet mäktade vi inte med då det blev en krissituation men något får vi väl reparera detta med under 2015.

Renoveringarna kommer att komma igång under våren 2015 efter julledigheter (välbehövligt) och årsmöte. Arbetsförmedlingen står beredd att skicka arbetskraft. Även hjälp på området finns och hantverksmässiga firmor. Vi kommer att bjuda in till fortsatta diskussioner men kommunen, tekniska nämnden, Atlasgruppen, Gasklockorna samt företagareföreningen på Brynäs där även vi hamnar inom samt Gävle Energi. Ja det är mycket som står på agendan nu men bara roligheter och framåtanda. Gävleavdelningen vänder nu kapitel och skriver en ny historia i spårvägsstaden Gävle.

Hälsningar från en mycket glad och nöjd ordföranden, Tack även till er alla som stöttat oss under denna process och aldrig tvivlat på att vi gjorde allt för Gävleavdelningen och våra spårvagnar samt har ett genuint brinnande spårvägsintresse. ni har faktiskt stärkt oss under den mest svårare delen och ingett nytt hopp och energi till oss.

God Jul och Gott Nytt År önskar Thomas Dahl och Daniel Ersson

Läs mer

http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/gavle/nya-lokaler-ger-sparvagnsentusiaster-nytt-hopp

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/nytt-museum-for-gavles-gamla-sparvagnar

http://www.svenskpress.se/articles/view/nu-ar-det-alltsa-klart

Radion sänder ett inslag tisdag 9/12 närradion Gävle de övriga medierna sam dessa kommer att bevaka även flytten den 15/12.